reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ginoring założony za wcześnie?

karolyn1987

Fanka BB :)
Miasto
Kraków
Cześć dziewczyny. Po 2 letniej przerwie wracam do stosowania antykoncepcji hormonalnej. Mój ginekolog namówił mnie na pierścień ginoring. Mam tylko problem. Wczoraj wieczorem dostałam delikatnego plamienia i będąc pewna że okres się rozhula w nocy założyłam pierścień o 21. Jednak w nocy nie było większego krwawienia a nawet plamienie było bardzo małe. Obecnie dalej jest bardzo skąpe (delikatnie przybrudzona wkładka) :/ . Czy założyłam go za wcześnie? Powinnam się teraz dodatkowo zabezpieczać?

reklama
Rozwiązanie
Właśnie mniej obfite. A ja do tej pory nie mam okresu. Dziś rano nawet plamienie ustalo całkiem... Czy okres może się zatrzymać przez założenie krążka ?
A to plamienie wystąpiło w terminie miesiączki? Jeśli tak to spokojnie, ja na ringu czasami nie miałam krwawień miesiączkowych wcale. Organizm mógł tak zareagować. Jeśli bardzo się niepokoi sz możesz stosować dodatkowe zabezpieczenie przez pierwszy tydzień.

Czyli wszystko jest w porządku. Organizm tak zareagował na hormony zawarte w ringu. W tym przypadku działanie antykoncepcyjne jest natychmiastowe, ale tak jak wspomniałam jeśli masz obawy przez pierwszy tydzień możesz stosować dodatkowe zabezpieczenie.

Właśnie mniej obfite. A ja do tej pory nie mam okresu. Dziś rano nawet plamienie ustalo całkiem... Czy okres może się zatrzymać przez założenie krążka ?

Ostatnia edycja:
Rozwiązanie
Do góry