reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ginekolodzi i szpitale - Rzeszów

Dziewczyny pomocy !!!
W październiku poroniłam i jednocześnie dowiedziałam się że mam mięśniaka na macicy. Szukam dobrego gina, takiego który zajmie się mną i moją kolejną ciążą (o ile do niej dojdzie). Ten ostatni powiedział że morzemy próbować już za dwa miesiące nowe staranka. Ale ja chcę znaleść gina godnego zaufania. Bardzo was proszę o pomoc. Z góry dziękuję:happy:

reklama
Cześć! Czy wiecie może w którym tygodniu ciąży można iść do szkoły rodzenia? I jak ona wygląda na Lwowskiej? Jak jest z zajęciami? pozdrawiam serdecznie

Podobno przy cc lepszy jest szpital na Szopena.
Tam częściej robią cc i jest lepsza opieka po.
Ciężko z odwiedzinami.
Większy tłok
Jeśli naturalny to Rycerska bo jest pokoik do porodów rodzinnych i klimatyzacja na sali :p Bardzo opóźniają decyzje o ewentualnej cc.
Gorsza opieka po porodzie.
Odwiedziny o ustalonych godzinach.
Lwowskiej nie brałam pod uwagę, mimo że mam najbliżej, więc nic nie napisze.

Witam ja rodziłam w tym roku na Szopena i jestem strasznie zadowolona -położne są bardzo sympatyczne lekarze to samo opieka świetna oddział czysty i ładny.Szpital także posiada pokój do porodów rodzinnych .Bardzo ale to bardzo polecam ten szpital !!!:-):-):-):-)

Acha i dodam jeszcze ze dla maleństwa trzeba mieć tylko krem do pupci i chusteczki -pampersy dają swoje i ubranka też !!!:tak:

Witam wszystkie Mamy :)
Poród styczeń 2010.

Sama byłam skołowana o nie wiedziałam co robić, który szpital wybrac w Rzeszowie. Wiadomo - ile ludzi tyle opinii. W koncu zdecydowałam, że na Szopena, bo najlepszy sprzet, opieka itd. Kiedy dostałam skurczy (1 tydz przed terminem) pojechałam ze skierowaniem na Szopena. najpierw czekałam w korytarzu na patologii z 2 innymi dziewczynami ok. 1 h az ktos w koncu sie nami zainteresuje, potem przyszedł lekarz, łaskawie zabrał skierowanie i sobie poszedł nic nie mówiąc. (cały czas miałam skurcze). Za jakis czas zawołali mnie na sale porodowa, byłąm juz przebrana, polezałam na ktg, za 1 parawanem szmacianym kobieta tuz po porodzie, ledwo żywa, za drugim jęcząca już bo zaczęła rodzić. Ja zdezorientowana między nimi. Sala porodowa obskurna. Podszedł lekarz i połozne, ani dziendobry ani pocałuj sie w ....Przeszłam na fotel do badania, lekarz badał mi rozwarcie a połozne komentowały: niech pan nie wsadzi przez pomyłke do odbytu. Zabawne? Koszmar!!!
Stwierdzili ze nie ma rozwarcia ale ze mnie zostawia. Ok.
Po jakims czasie przychodzi lekarz i mówi ze jednak maja mało łóżek i ze może bym pojechała do domu skoro jestem z Rzeszowa i mam blisko.
cd.

Ok, pomyslałam ze lepiej w domu czekac niz w tym szpitalu. Dziewczyna która własnie urodziła, lezała na korytarzu...
Stwierdziłam, ze tam nie wróce. Wziełam skierowanie na Rycerska.
W niedziele rano dostałam skurczy, poszłam do wanny, nie przechodziło wiec pojechalismy na Rycerska. niech sie dzieje co chce, podobno najgorszy szpital itd. I co sie okazało? Na izbie przyjec 3 uprzejme Panie szybko mnie zapisały, przebrałam sie, połozna pojechała ze mna winda na oddz porodowy. Przemiła atmosfera, fajansala porodowa - duuuza, łózka oddzielone ścianami a nie parawanami. Super widok za oknem:) Dwaj przemili lekarze, którzy traktuja pacjentki z szacunkiem - uśmiechnięci, przynajmniej mówia dziendobry a nie traktuja nas jak numerki. Może miałam szczescie bo poród szybki - ok 1 h. Cudowne połozne, wspierajace i usmiechniete - to bardzo pomaga. Mój facet był przy mnie, przecinał pępowine. Wszystko bez zakłocen:) Po porodzie, po 2 h przewiezli mnie na dół na oddział, sala 2 os - byłam 1 dzien sama.
cd.
Dziecko mozna dostac jak sobie zazyczysz, jesli chcesz odpoczac duzej po porodzie - nie ma problemu:) I znów: pielegniarki miłe i usmiechniete, bardzo pomocne, na kazde wezwanie gotowe podejsc. Komfort i atmosfera jak w domu.
Lekarze tak jak poprzednio, uprzejmi i nastawieni na pacjenta, nie na siebie.
NIe jestem zbyt wymagajaca, to był mój drugi poród (poprzednio rodziłam w Krakowie) ale to jak odczułam pobyt na Szopena w porownaniu z Rycerska to niebo a ziemia:) Jesli chcecie czuc sie jak kobiety które zaraz komuś dadzą życie i z racji tego należy im sie uwaga i szacunek a nie jak ponumerowane zwierzaczki w klatce - zachęcam do porodu na Rycerskiej.
pozdrawiam:)

Kazda ma inne doświadczenia.Ja rodziłam w szpitalu na Lwowskiej,ale to było prawie 8lat temu,byłam bardzo zadowolona.Był to poród rodzinny i mielismy osobną salę,zarówno przy przyjęciu na dole była bardzo miła pani położna,jak i potem przy całym porodzie bardzo miła ,starsza położna-cudowna kobieta,widać,że jest położną z powołania,bardzo mi pomagała i dodawała otuchy.Dzidzia dlugo leżała na moim brzuchu po urodzeniu,potem ją zbadano i znów miałam ją ze sobą na sali porodowej,a potem już na położniczym była tez ze mną,opieka świetna i wszystko dają-pampersy,maści,mleczko nawet jak trzeba.Wiem,że nadal tak jest,bo koleżanka rodziła tam kilka miesięcy temu.Jedyna wada to to,że dużo porodów czasem na raz się odbywa.
Teraz jednak rodzę w Brzozowie,bo tam pracuje mój lekarz prowadzący i słyszałam bardzo dobre opinie o porodzie w Brzozowie-oddział porodowy i położniczy jest po remoncie-czyściutko i ładnie i dobra opieka-szpital nie duży-za to atmosfera miła.:tak:Zresztą na własnej skórze się dopiero przekonam.

reklama
Jako ginekologa polecam dr Artura Dorskiego. Jest nie tylko doświadczonym ginekologiem (choć obecnie nie praktykuje w szpitalu), ale też specjalizuje się w problemach niepłodności. Miły, rzeczowy, cierpliwy... Chodzę do niego od wielu lat. Prowdził też moją ciążę, a rodziłam w Pro-Familii, którą polecam - profesjonalnie, nowocześnie i bardzo wygodnie (sale dwuosobowe, zadbane łazienki przy pokojach itd.). Nie bez powodu sale poporodowe nazywają częścią hotelową ;)

Do góry