DZIEWCZYNY,MIESZKAM W BYTOMIU A RODZIĆ CHCE W SZPITALU W RUDZIE ŚL. CZY TO OZNACZA ZE DZIECKO MAMY ZGŁOSIĆ W TAMTEJSZYM URZĘDZIE STANU CYWILNEGO :?: MAM NADZIEJE ŻE NIE,ALE WYDAJE MI SI,E ŻE ZGŁASZA SIE TAM GDZIE SIE DZIDZIA URODZI.CZY MIAŁYŚCIE TAKI SAM PROBLEM? PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDŹ BO TO JUZ NIEDŁUGO,A NIEWIEM CZY LEPIEJ RODZIC Z TEGO WZGLĘDU W BYTOMIU.
reklama
Nieprawdajeśli rodzisz w miejscu gdzie jesteś zameldowana to nie ma problemu idziesz do usc z zaświadczeniem ze szpitala i jest automatycznie zarejestrowane i zameldowane na adres matki
natomiast jeśli rodzisz gdzieś indziej to rejestruje się dziecko w usc w miejscu urodzenia i dopiero potem z aktem urodzenia musisz iść do siebie i zameldować
w obydwu przypadkach potrzebne dowody os.rodzic i akt ślubu jeśli odbył się w innym usc
natomiast jeśli rodzisz gdzieś indziej to rejestruje się dziecko w usc w miejscu urodzenia i dopiero potem z aktem urodzenia musisz iść do siebie i zameldować
w obydwu przypadkach potrzebne dowody os.rodzic i akt ślubu jeśli odbył się w innym usc
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Dziewczyny, a co z numerem PESEL? To juz UM wydaje tam gdzie dziecko jest zameldowane, tak?
I czy jezeli nie jestesmy z T. malzenstwem to chyba musimy byc oboje przy zalatwianiu tych wszystkich spraw ???
I czy jezeli nie jestesmy z T. malzenstwem to chyba musimy byc oboje przy zalatwianiu tych wszystkich spraw ???
po pesel musisz niestety zgłosić się samado gminy bo inaczej nie przyznają czeka sie miesiąc
wydaje mi się że musicie być obydwoje z dowodami bo w przypadku małżeństwa to wystarczy jedno z rodziców obojętnie które a dziecko jest meldowane na adres matki
wydaje mi się że musicie być obydwoje z dowodami bo w przypadku małżeństwa to wystarczy jedno z rodziców obojętnie które a dziecko jest meldowane na adres matki
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Dzieki.
A po PESEL zglaszam sie juz w momencie jak bede miec akt urodzenia dziecka, tak? I tez musimy byc we dwojke przy skladaniu podania o PESEL?
Kurcze, totalnie ciemna jestemw tej kwestii
A po PESEL zglaszam sie juz w momencie jak bede miec akt urodzenia dziecka, tak? I tez musimy byc we dwojke przy skladaniu podania o PESEL?
Kurcze, totalnie ciemna jestemw tej kwestii
reklama
sugarspunsister
matka polka superstar
a jak to jest w przypaku gdzie ja i tatus dziecka nie jestesmy jeszce malzenstwem ale dzidzius bedzie nosil nazwisko taty???:-)
Podziel się: