Właśnie zawsze myslałam że szpital robi za nas takie rzeczy
reklama
ja jak poszlam do urzedu stanu cywilnego to oni mieli juz od szpitala informacje, ze moj syn sie narodzil, kwestia byla tylko tego, ze ojciec uznaje dziecko (nie mamy slubu) i jakie imiona nadajemy nielogicznym byloby gdyby takich informacji od szpitala nie mieli, inaczej kazdy z ulicy by sobie mogl wchodzic i zglaszac ze ma dziecko
Kluliczek
Babka z laską
Informacje na temat formalności związanych z narodzinami dzieci znajdziecie na Babyboom w artykułach:
Formalności po urodzeniu dziecka
Nowe zasady zgłoszenia urodzenia dziecka w US
O zasiłku i urlopie macierzyńskim i ojcowskim przeczytacie natomiast tutaj:
Ciąża i macierzyństwo a działalność gospodarcza
Zasiłek macierzyński ile i dla kogo
Roczny urlop macierzyński - pomaga czy szkodzi?
Formalności po urodzeniu dziecka
Nowe zasady zgłoszenia urodzenia dziecka w US
O zasiłku i urlopie macierzyńskim i ojcowskim przeczytacie natomiast tutaj:
Ciąża i macierzyństwo a działalność gospodarcza
Zasiłek macierzyński ile i dla kogo
Roczny urlop macierzyński - pomaga czy szkodzi?
Ostatnia edycja:
Te przeróżne badania chyba nie są konieczne.Następnie należy się przygotować na długie argumentacje, że musisz jechać do szpitala, gdyż dziecku trzeba zrobić przeróżne badanie.
Coś tu nie ma sensu. Po co zostawać w szpitalu 2-3 dni? Gdy są problemy zdrowotne to owszem, ale nie gdy jest wszystko dobrze.Możesz się zgodzić (wówczas jest łatwiej, tyle, że spędzisz tam 2-3 dni), albo nie i wtedy wzbudzisz większe zainteresowanie.
Można pojechać i niech zbadają dziecko, ale na pewno nie po to żeby tam zostawać kilka dni.
To absurd.
florence_doughter
Fanka BB :)
niestety ale chyba tak robią, taka procedura, jeszcze będą cisnąć o szczepnie na gruźlicę, wit.k itp. też marzyłam,żeby rodzić w domu, w spokoju a nie łykac bakterie ze szpitala, daj znać jak Ci się uda, mocno kibicuję.Te przeróżne badania chyba nie są konieczne.
Coś tu nie ma sensu. Po co zostawać w szpitalu 2-3 dni? Gdy są problemy zdrowotne to owszem, ale nie gdy jest wszystko dobrze.
Można pojechać i niech zbadają dziecko, ale na pewno nie po to żeby tam zostawać kilka dni.
To absurd.
florence_doughter
Fanka BB :)
chyba, że się wypiszesz na rządanie, znam osobę, która co prawda rodziła w szpitalu, ale wypisała się 20h po.
reklama
Podziel się: