reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gdzie śpią Wasze roczne dzieci?

CallMePoppy

Zaciekawiona BB
Cześć Dziewczyny,
Moja 9-miesiączna córka śpi obecnie w dostawce. Bardzo fajnie się to sprawdzało, ale zaczęła już wstawać, chodzić przy ściance i boimy się, że za moment z niej wypadnie :D Szukamy zatem innego rozwiązania- z jednej strony nie do końca czuję, że to dobry moment na przeprowadzkę do własnego pokoju, bo nadal w nocy karmię. Po karmieniu czasami resztę nocy śpi z nami, ale trochę obawiam się tego rozwiązania, bo później może nie chcieć spać w swoim łożku :D Jak jest u Was? Gdzie śpią Wasze około roczne maluchy?

reklama
Cześć Dziewczyny,
Moja 9-miesiączna córka śpi obecnie w dostawce. Bardzo fajnie się to sprawdzało, ale zaczęła już wstawać, chodzić przy ściance i boimy się, że za moment z niej wypadnie :D Szukamy zatem innego rozwiązania- z jednej strony nie do końca czuję, że to dobry moment na przeprowadzkę do własnego pokoju, bo nadal w nocy karmię. Po karmieniu czasami resztę nocy śpi z nami, ale trochę obawiam się tego rozwiązania, bo później może nie chcieć spać w swoim łożku :D Jak jest u Was? Gdzie śpią Wasze około roczne maluchy?
Hej, my za kilka dni kończymy roczek 🙈 i to co mogę powiedzieć, to, że u nas też jest grana dostawka nie wiem jak u Ciebie, ale u nas chicco next2me forever. Mała jakieś 3 tyg temu zaczęła wstawać i podobnie Twoja córka chodzi sobie przy ściance. Z tym, że nie widzę tutaj żadnego zagrożenia, żeby dzuecko wypadło, uważam, że ścianka w tym łóżeczku jest na tyle wysoka, że nie ma takiej możliwości. Oczywiście jak dziexko jest starsze i wyższe wtedy zdejmuje się kółka i robi za łóżeczko podłogowe, z którego dziecko sobie wychodzi samo, bez tej scianki bocznej, wiec jest na to rozwiazanie i wtedy jest też bezpiecznie. Ja póki co też nue wyobrażam sobie żeby dziecko spało w osobnym pokoju, jesteśmy na butli nocnej i szxzerze to nie dałabym chyba rady tak w nocy przechodzić z pokoju do pokoju żeby nakarmić, wolę opcję jak dziecko jest obok w tej dostawce, jest zdecydowanie prościej i lepiej, bo jesteśmy cały czas razem.

Dzięki dziewczyny, nie wiem jak długo będzie spała z nami w pokoju (oby jednak nie do 18 ;) ) ale w tym momencie myślę, że jeszcze kilka dłuższych miesięcy spędzimy razem. @Destino dobrze, że piszesz o momencie, który pojawił się naturalnie w kwestii przeprowadzki :) @Ewwson ta dostawka to jakiś hit! Muszę dokładnie o niej poczytać, kojarzyłam taki model dla maluszków, ale świetnie, że mają też dla starszych dzieci :)

13 msc, śpi w swoim łóżeczku w swoim pokoju, usypiany w samodzielnie skonstruowanym bujaku z uzyciem nosidełka 😅 później go przenosimy. Za to budzi się co chwila, placze przez sen, przekladamy go i ponownie bujamy, i wstaje o 4 :)

Cześć Dziewczyny,
Moja po pierwszym roku może nawet wcześniej, spala w łóżeczku szczebelkowym

Syn od poczatku w swoim lezeczku z nami w sypialni spal, pobudki tylko na karmienie i spowrotem w kime, bez zadnych problemow. Na poltora roku mial swoj pokoj a na niecale dwa latka juz lozko dla starszaka, jak potrzebowal to sam do nas przychodzil, ale baaardzo zadko. Corka spala od poczatku z nami, lozeczko parzyło w dupke, swoje dorosle obok naszego dostala na poltora roku ale w nocy lądowała u nas tak czy siak, z sypialni wyprowadzila sie na dobre na trzy latka, nadal przychodzi ale juz coraz mniej, zazwyczaj przesypia noc u siebie.

reklama
Syn od poczatku w swoim lezeczku z nami w sypialni spal, pobudki tylko na karmienie i spowrotem w kime, bez zadnych problemow. Na poltora roku mial swoj pokoj a na niecale dwa latka juz lozko dla starszaka, jak potrzebowal to sam do nas przychodzil, ale baaardzo zadko. Corka spala od poczatku z nami, lozeczko parzyło w dupke, swoje dorosle obok naszego dostala na poltora roku ale w nocy lądowała u nas tak czy siak, z sypialni wyprowadzila sie na dobre na trzy latka, nadal przychodzi ale juz coraz mniej, zazwyczaj przesypia noc u siebie.
To widzę, że synek się trafił bardzo samodzielny i bez większych dram :)

reklama
Do góry