reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdzie spędzić weekend?

żeby iść do groty solnej nie trzeba z Wrocka wyjeżdżać :-) najtańsza jest chyba ta na Grabiszyńskiej...ta w okolicach ul. Kazimierza wlk. fajnie na fotach wyglądała ale drogo :|

reklama
A ja znalazłam coś takiego Loopy's World
Lokalizacja - Bielany.

Jest jeszcze Bobolandia w centrum bardziej.

A na wiosnę można pojechać do Krasiejowa do Dinoparku... i zwiedzić Zoo w Opolu.
Jest o niebo ładniejsze niż to we Wrocławiu. Znajduje się na obrzeżu miasta, więc jest duży parking. Ogólnie cale zoo zadbane i wyremontowane. Byłam w tym roku w naszym i opolskim --- do naszego długo się nie wybiorę. Fakt, że do opola trzeba dojechać, ale tam wejściówka o ponad połowę tańsze niż w naszym Zoo.

Jeżeli chodzi o spędzenie weekendu z dziećmi we Wrocławiu, to myślę że najkorzystniej wychodzi w Loopy's World na Bielanach. Dzieci najbardziej zadowolone i jest też relatywnie tanio :)

No i mozna zjesc na miejscu! Jak mamy gdzies jechac z dziecmi i mam zaczynac dzien od robienia kanapek to juz mi sie odechciewa, a w loopys jest calkiem przyzwoite jedzenie - troche fast foodu dla dzieciakow, a my sobie z mezem zawsze bierzemy makarony i mam obiad z glowy :]

Ja mam fajny pomysł na weekend z dziećmi w okolicach Wrocławia, a konkretniej sesję zdjęciową TERAZ ART, która bazuje na kreatywnej aktywności dziecka. Mam do zaproponowania różne formy aktywności dostosowane do zainteresowań i wieku malucha, wszystko uwieczniamy na zdjęciach i otrzymujecie to na płycie i w formie odbitek. Więcej szczegółów na mojej stronie Link do: Portfolio - The Wild Story | dobry fotograf Wrocław | fotografia rodzinna | sesja ciążowa | sesja dziecięca :) Dotychczasowi uczestnicy byli zachwyceni takim pomysłem, dzieciaki robią cuda i mają ogromną frajdę oraz pamiątkę na całe życie w formie zdjęć.

reklama
Wspomniany już Kraków jest fajnym miejscem na spędzenie weekendu :) Sporo ciekawych zabytków i atrakcji do zobaczenia, również dla dzieci. Na nocleg można wybrać trzygwiazdkowy Q Hotel Kraków. Ma bardzo dobry dojazd z autostrady. Na miejscu dostępna jest restauracja.

Do góry