reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdzie rodzić w Krakowie?

reklama
Szpital na Siemiradzkiego, świetni specjaliści, bardzo dobre warunki, genialne wyżywienie - rodziłam tam i polecam. Ale to zależy czego oczekujesz. Ujastek warto wybrać przy ciążach powikłanych lub jeśli poród ma się odbyć przez CC (wg powszechnej opinii bardzo schludnie kroją).

Z własnego doświadczenia powiem Ci, żebyś kierowała się szpitalem z oddziałem neonatologicznym. Przez chwilę zastanawiałam się nad Siemiradzkim bo niby teraz taki popularny, ale znalazłam lekarza z Ujastka i tam miałam CC. Ciąża książkowa, dziecko miało być zdrowe a po porodzie dostalo 7 pkt i spędziło 14 dni pod respiratorem. Nie wyobrażam sobie w tym czasie, żeby było gdzieś daleko ode mnie. Przemyśl;)

To ja polecę szpital Rydygiera. Bardzo dobra opieka. Wspaniały poród rodzinny, mili lekarze i pomocna polozna, ja byłam "z ulicy", nie miałam tu swojego lekarza. A do tego wszystko po remoncie więc to też dodatkowy, ale nie najważniejszy aspekt :)

Z własnego doświadczenia powiem Ci, żebyś kierowała się szpitalem z oddziałem neonatologicznym. Przez chwilę zastanawiałam się nad Siemiradzkim bo niby teraz taki popularny, ale znalazłam lekarza z Ujastka i tam miałam CC. Ciąża książkowa, dziecko miało być zdrowe a po porodzie dostalo 7 pkt i spędziło 14 dni pod respiratorem. Nie wyobrażam sobie w tym czasie, żeby było gdzieś daleko ode mnie. Przemyśl;)
U Siemiradzkiego jest 2gi stopień referencyjnosci, mają świeżo wyremontowany oddział neonatologiczny z nowym sprzętem. O ile nie są to jakieś stany krytyczne to sobie poradzą. Przyjmują porody po 34tygodniu ciąży. Moje dziecko leżało tydzień na oddziale, więc miałam okazję poznać wszystko od środka :)
Ujastek ma 3ci stopień referencyjnosci co oznacza, że przyjmują skrajne wcześniaki i jeśli ciąża jest młodsza niż 34 tydzień to z każdego innego szpitala (oprócz Kopernika) odeślą na Ujastek. Faktycznie mają świetnych specjalistów i sprzęt, natomiast bardzo kuleje tam opieka położnych, pomoc laktacyjna, wyżywienie na oddziałach dla kobiet. Leżałam na patologii prawie miesiąc i po tym pobycie nie byłam w stanie tam rodzic - a wcześniej miałam taki plan.

Ja polecam Kopernik. Ja rodziłam 2 tyg. Temu. Jeśli są jakieś komplikacje to tylko tam ❤️ przy zdrowej ciąży pewnie wybrała bym inny szpital

reklama
Ja rodziłam 8 lat temu na Galla, ale tam już chyba nie ma porodówki. Wtedy było super, miałam przy sobie partnera (obecny mąż) i mamę. Teraz będę się zastanawiać nad Narutowiczem lub Rydygierem 🙂

Do góry