reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdzie rodzić moje bliźnięta?

Witam
Co prawda nie mieszkam w Twoim rejonie bo na Sląsku ale ja rodziłam też dalej od domu prawei 1,5h dojazdu do szpitala bo w koło nie było żadnego przystosowanego. Najlepszy Szpital gdzie Ratuja takie wcześniaki to Ruda Śląska z Profesorem Świetlinskim na czele. Moi synowie urodzili się w 28 tyg ciązy i mnie wiozla karetka z mojej miesjcowosci z odpływającymi wodami. Były tam mamy z całe Polski, jedna z opola byla tam ze swoim dzieckiem 5ms. Mamy mają zrobiony tam pokoj na okulistyce i moga chodzic na intensywną terapie dzien i noc by byc przy dzieciach. Jest to jedyny szpital gdzie mozna kangurowac dzieci. W innych nawet nie wyjmujesz dziecka z inkubatora proszę obejrzyj filmik Szpital promuje kangurowanie: "To pogłębia więzi z dzieckiem". Aha ja miałam założony w 24 tyg szew podtrzymujący mc donalda bo tez mi sie macica stawiała i tak wytrzymałam 5 tyg oczywiscie ciagle leżałam i wstawałam siku

reklama
I życze Ci powodzenia abyś dotrwala jak najdłużej. Ratują takie maluszki w Rudzie byly przypadki po 400 gram :) Duzo lez i wypoczywaj i naprawde nie chodz za duzo. Moja ciąza to była jednokosmówkowa dwuowodniowa

Leżę... Po wyjściu ze szpitala oszczędzam się jak mogę. Do toalety i do łóżka. Wolę dmuchać na zimne. Chociaż mając w perspektywie tygodnie w łóżku zaczynam zgrzytać zębami. Ale jak trzeba to trzeba.

Kochana niewiem z kad dokladnie jestes, ale moze masz blizej do Gorzowa wlkp ja tam rodzilam bliznieta w 32 tc , tam ratuja dzieci juz od 23tc .opieka neonatologiczna jest rewelacyjna i sprzet rowniez

dziewczyny2014- ja w zależności od tego jak będzie przebiegała moja ciąża oraz od tego jak poród się zacznie czy wcześniej czy będę jechała na planowane CC, mam (jeszcze w myślach )wybrane 2 szpitale, jeden 40km od mojego domu 2 stopień referencyjności no i drugi 130km od mojego domu w poznaniu na Polnej, u mnie w szpitalu od 4 lat nie przyjmują porodów bliźniaczych ze względu na stopień referencyjności 1.
Dodam że moja ciąża jest najgorsza z najgorszych jednoowodniowa i jednokosmówkowa. :no:
Ale jestem dobrej myśli :tak:

Do Gorzowa mam najbliżej , w sumie. Ale powiem szczerze że nie zastanawiałam się nad tą opcją. Musiałam chyba korzystać ze starej "rozpiski" referencyjności szpitali skoro Gorzowem się nie zainteresowałam.

Anielka - Trzymam kciuki aby maluchy długo siedziały w brzuchu i żebyś zdążyła na Polną. Może też tam wyląduje. Kto wiem. To wszystko zależy od moich wiercących się córeczek :) :) :)

Dziewczyny2014 ja lezalam na patologi ciazy ponad 2 mies i tam opieka byla rewelacyjna ze strony lekarzy i pielegniarek, i tak jak wczesniej wspomnialam, neonatologia i opieka jest swietna ratuja malenkie dzieciaczki, kolezanka rodzila we wrzesniu w 24tc i maluszek zyje i ma sie dobrze, fakt nie ma tego szpitala w tabeli referencyjnosci ale skoro takie male dzieci ratuja to chyba ma 3 stopien

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,co prawda nie jestem z Waszych stron,bo ze śląska ale moze na coś sie przydam.Rodziłam bliźnięta w 2011 roku, w szpitalu wojewódzkim,ciąża jednokosmówkowa dwuowodniowa,poród planowany 39tc,przez cc. Zdecydowałam sie rodzić akurat w tym szpitalu bo najbliżej,specjalistyczny sprzet dla maluszków na miejscu(a to najważniejsze,do porodu byłam juz spakowana asekuracyjnie w 5-6 miesiącu z tego co pamiętam),cc przeprowadzał świetny lekarz prowadzący od początku moją ciążę. Choć chłopcy ułożeni byli główkowo odradzono mi naturalny poród( w 37tc przez 2 doby leżałam na patologii na obserwacji) i zdecydowano sie na cc.Urodziłam w 39tc zdrowych maluchów,bez komplikacji.Jedna sprawa to zdrówko i życie maluszków a druga to opieka po porodzie

Do góry