reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

gdzie na urlop -miejsca sprawdzone zasłyszane maluszkom przyjazne

azorek84

mama Amelii 2009
Miasto
głogów/edinburgh
:-) jak w temacie piszcie swoje doswiadczenia badz znajomcyh. co rok sa wakacje maluszki nam rosna i zmieniaja sie ich potrzeby wiec szukajac miejsca na urlop bedziemy brac teraz pod uwage zagospodarowanie czasu dzieciom tak zeby sie nie wynudzily :)

reklama
Z racji tego iż maczałam palce w tym wątku napisze coś na początek:)
Ostatnio byliśmy z Krzysiem w Białce na kilka dni. Szukaliśmy czegoś w rozsądnej cenie i wylądowaliśmy w pesjonaciku "Karolina"(zresztą poleciła mi go forumowa koleżanka). Cena i wrunki bardzo przyzwoite, domek przy bocznej drodze i co ważne duża tolerancja jeśli chodzi o maluszki(właścicielka sama ma malutką córeczkę), na życzenie wstawiają łóżeczko turystyczne. W sezonie praktycznie na podwórku jest knajpka,grill do dyspozycji gości i nieduży stok:)Jako że Białka to i termy:) my byliśmy akurat w Termabani gdzie są dwa przewijaki dla maluchów a na basenach sporo gadżetów do pływania m.in.kółka, zwierzaki i specjalne kółka z siedziskiem dla bardzo małych dzieci.Do Bukowiny nie pojechaliśmy w końcu mimo planów,ale z tego co wiem tam takich rzeczy na stanie nie mają-trzeba sobie kupić.

My w niedziele wrocilismy ze Stronia Śląskiego. Nocowaliśmy w Danielówce. Miejscówka całkiem spoko. Znalazłam to miejsce na "Dzieciochatce". Wiecej szczegółów dla zainteresowanych moge na priva napisac.
Ogólnie wyjazd udany mimo kiepkiej pogody.
Mieliśmy też po drodze do Stronia 2 noclegi w Wojciechówce w Pakosławie - polecam - gospodarze przemili, miejsce o wysokim standardzie.

Dziewczyny, a macie za soba juz jakies zagraniczne wyjazdy z Maluchem? My myslimy czy czasem jesienia/wiosna sie do cieplych krajow nie wybrac

Paulina, zazdroszczę ciepłych krajów. my tylko weekendowo wybywamy na mazury (na 4 dni). znacie jakieś fajne miejsca dla dziecia przyjazne, właśnie na mazurach? najlepiej w Mikołajkach

VINGUS z cieplych krajow chyba nici bo moj stwierdzil ze nie wezmie malej narazie do talibow :mad: Mazury ja odrzucilam bo ceny domkow przy jeziorze mnie odrzucily, bo taniej to na Chorwacji jest a tam przynajmniej i pogoda i cieple CZYSTE morze jest zapewnione. W tym roku zostaje tydzien w Zakopanym, termy, morskie oko i te sprawy. Chociaz w lecie to za gorami nie przepadam ale lepszy urlop taki niz zaden ;-) najwyzej kupie dmuchana palme i rozloze sie na dzialce przy basenie i bedzie PRAWIE JAK W EGIPCIE :cool:

ELUTKA ta Karolina to pokoje goscinne w Poroninie czy willa w Zakopanem?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hehe z dmuchanej palmy się uśmiałam. ja z przyjemnością bym do Chorwacji pojechała ale mój P ma straszny sajgon w pracy :( nie dadzą mu nawet tygodnia urlopu. a góry w lato uwielbiam (co prawda w zimę nigdy nie byłam) ale w moim stanie tak długa wycieczka odpada (od nas się jedzie ok 6 godzin w jedną stronę)
także pozostają mi najbliżej położone mazury :confused2:

My planujemy Grecję, ale cały czas mam jakieś wątpliwości i obawy.... no nie wiem jak to będzie.... najbardziej obawiam się o jedzenie dla Olafa bo ma skazę i sama mu gotuję, a tam w restauracji raczej nic mu nie dam, więc zostają słoiczki, których teraz nie je i nie wiem czy w ogóle będzie chciał jej jeść...

reklama
Do góry