reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gbs dodatni

W takim razie jak myślicie kiedy jechać do szpitala żeby nie odesłali mnie do domu? Czy jak powiem ze mam gbs to już mnie zostawia żeby nie było za późno?
dziękuje wam za wsparcie, dzięki wam uspokoiłam się
Jak poród sie nie zacznie to nie mają powodu zatrzymywać Cię w szpitalu. Nie panikuj bo jak widać sporo tutaj rzypadków dodatnich wyników a dzieciaczki zdrowe.

reklama
W dwoch ciążach mialam dodatni. Przy pierwszym porodzie indukowanym podawali jak sie akcja rozpoczęła - skurcze. A w drugim pojechalam po odejściu wód. I było na czas. Wazne ze wlasnie przy odplynieciu wod niezwlekać ze szpitalem. Dwoje dzieci nie zaraziło sie gbs.
W takim razie jak myślicie kiedy jechać do szpitala żeby nie odesłali mnie do domu? Czy jak powiem ze mam gbs to już mnie zostawia żeby nie było za późno?
dziękuje wam za wsparcie, dzięki wam uspokoiłam się

M
Jak poród sie nie zacznie to nie mają powodu zatrzymywać Cię w szpitalu. Nie panikuj bo jak widać sporo tutaj rzypadków dodatnich wyników a dzieciaczki zdrowe.
ialam na myśle czy przyjmą mnie jeżeli skurcze będą rzadko, czy nie odeślą mnie do domu i nie powiedzą że mam wrócić kiedy skurcze będą częstsze :)

Pierwsza ciąża bez GBS,. Druga z wynikiem dodatnim, ale poród cc z powodu ułożenia pośladkowego. Dostałam antybiotyk, na który jak się później okazało niezareagowalam. Z dzieckiem wszystko ok ze mną w połogu gorzej. Po 2 tyg trafiłam na oddział z zakażeniem pologowym. Okazało się, że w szyjce był paciorkowiec i podany antybiotyk przed zabiegiem niestety mi nie pomógł. Także różnie z tym bywa 🙄

Kochana ,ale czym Ty się przejmujesz?? Co 3 kobieta ma wynik dodatni GBS. Nie jest to absolutnie żadnym wskazaniem do Cesarskiego cięcia. Ciesz się, że za chwilkę poznasz miłość swojego życia ♥️

Najprawdopodobniej w chwili zaczęcia porodu dostaniesz dożylnie antybiotyk ,a nawet gdybyś miała ekspresowy poród i nie zdążyli to po porodzie , zrobią dzieciątku CRP , jeżeli wyjdzie podwyższone maluszek dostanie antybiotyk , po 24h znowu to skontrolują i wszystko będzie dobrze. Głowa do góry 😘

Pierwsza ciąża bez GBS,. Druga z wynikiem dodatnim, ale poród cc z powodu ułożenia pośladkowego. Dostałam antybiotyk, na który jak się później okazało niezareagowalam. Z dzieckiem wszystko ok ze mną w połogu gorzej. Po 2 tyg trafiłam na oddział z zakażeniem pologowym. Okazało się, że w szyjce był paciorkowiec i podany antybiotyk przed zabiegiem niestety mi nie pomógł. Także różnie z tym bywa 🙄
O kurcze :-( dobrze, że miałas CC przy drugim dzieciątku. A przy dodatnim gbs mialas moze antybiogram i mimo tego antybiotyk nie zaskoczył?

Tak, miałam w wyniku podane antybiotyki które są wskazane. Dobrze, że rodziłam chwilę przed obostrzeniami i zamykaniem oddziałów, więc mała była ze mną w szpitalu i nie zaburzyło to kp.

reklama
Do góry