reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

gazy?ból brzuszka? i co dalej ;-<<

Jestem tego samego zdania co przedmówczyni :tak:

A znając życie, położna tak sobie powiedziała bo po prostu ma okrąglutki i tyle :tak:

reklama
W sumie dziwne, że połozna tak powiedziała...Przecież noworodki mają takie okrągłe brzuszki. Ja bym się tymi słowami nie przejmowała. Jak będziesz u lekarza na wizycie kontrolnej to możesz zapytać. Mój synek dość długo miał taką piłkę, a potem z czasem brzuszek się spłaszczył i ciuszki stały się luźniejsze.

W sumie to może miała troche racji... Roksanka po poludniu zrobiła tyle kupki, ze az zastanawialam sie gdzie to pomiescila :-p moze dla tego brzusio bwydal sie jej powiekszony.

noworodek karmiony piersia moze robic kupki po kazdym jedzeniu i to jest normalne:) wiec nie musissz sie martwic a z tym brzuszkiem to idz do lekarki:)albo zamów wizyte domową...wiesz ja nie za bardzo ufam połoznym bo sama mialam taka nie za bardzo kompetentną:)napewno wszystko jest ok.

W dalszym ciagu karmie Roksanę piersią, wciaz utrzymuje delikatna diete i wydaje mi sie, ze powinna czesciej robic kupki, a ona tymczasem zalatwia sie raz na dwa dni, co prawda jej brzuszek jest miekki i nie placze, jednak martwie sie, a jak wasze maluszki???

hej

Mam pytanie, moja corcia ma 4,5mca, ostatnio zmienilam jej mleczko modyfikowane( z przeciwalergicznego na normalne) i zauwazylam ze ostatnio nie ma gazow...czy to normalne, czy powinnam sie martwic? dziekuje za odp i pozdrawiam

Wiesz mój Mały ma takie gaz że dorosły facet by się nie powstydził, ale myślę sobie że jeśli Twoja córka robi kupkę, nie ma zaparć i wzdęć to chyba nie ma się czym martwić :-)

reklama
co prawda moj synus jest na cycu,ale tez zdarza mu sie nie pierdziec...polecam herbatke z kopru wloskiego Hipp albo z tej samej firmy herbatke pobudzajaca trawienie.pozdrawiam

Do góry