reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria styczniowych Skarbeńków :)

Asiax - szczerze mówiąc też mnie zdziwiła ta długość ale lekarz ją oznajmił całkiem normalnie, tydzień ciąży podtrzymał więc starsza nie jest.
W sumie wszystko trwało krotko, biorę pod uwagę, że mógł coś tam nie domierzyć i generalnie nie martwi mnie to zbyt.
A może po prostu sobie szybko rośnie :-)

reklama
Dziewczyny śliczne brzuszki i dzidziusie!

Mnie już troszkę wybrzuszyło, ale widać to głównie wieczorem i nie wiem czy to dzidzia czy jelita :-D
Ale w pierwszej ciąży też mi późno brzusio zaczął rosnąć :-)

Moje maleństwo ma 11 cm

Dziewczynki brzuszki śliczne :tak:;-)
Kaja maluszek cudowny i duży jak na twój tydzień :tak:
mój wczoraj miał 10,8cm czyli prawie 11cm :tak:
pokazuje zdjęcia
na 1. w całości , na drugim widać główkę i zgiętą rączkę a nad rączką zarys brzuszka ;-)

śliczne maluszki:-)
KAJA hehe szykuje się duzy dzidziuś:-)mój teraz miał 8 cm:-Da może inaczej mierzył ci też z nóżkami bo mi od główki do pupki;-)

Kurcze ale śliczne te wasze malenstwa ja moje zobacze dopiro 23sierpnia na połowkowym i mam nadzieje ze sie dowiem któż tam mieszka :-) Mi brzuszo sie jz zaoragla jutro wrzuce fotke to same ocenicie

reklama
Dziewczynki brzuszki śliczne :tak:;-)
Kaja maluszek cudowny i duży jak na twój tydzień :tak:
mój wczoraj miał 10,8cm czyli prawie 11cm :tak:
pokazuje zdjęcia
na 1. w całości , na drugim widać główkę i zgiętą rączkę a nad rączką zarys brzuszka ;-)
Gosiu, czasami jest tak, że maluch leży z kręgosłupem wygiętym w łuk i wtedy prawidłowo CRL wychodzi i urządzenie przelicza na tygodnie, jeśli maluch leży płasko, to CRL może być zawyżone. Poza tym CRL prawidłowe jest mierzone gdy widać malucha zupełnie bokiem, kręgosłup jest na dole a maluch patrzy w górę.

Do góry