reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria Październikowych brzuszków, Nasze zdjęcia;)

reklama
Atram,Kasiadz super laski z WAS,kurcze,az nie mogę patrzec na siebie,bo nie dość,że najstarsza ze starowinek jestem to jeszcze z wielką dupą i nie tylko!!
Dziewczyny mobilizacja,dodawać fotki.....

No kobiety szacun :tak::tak: piłeczka z przodu a talia nadal króluje

Ja to juz wyglądam jakbym do porodu się szykowała...w pracy podpytują czy jestem już w 8 miesiącu :szok::szok::szok:
Aga,mnie też jak widzą nowe osoby(tzn.które nie wiedziały ze jestem w ciązy) to też tylko:"ho ho ho...to już prawie rozwiązanie....",jak prostuję,ze to dopiero połowa ciązy to wielkie oczy... a przytyłam dopiero 4kg....

Tak apropo odzywiania to wczoraj pan doktor zwrocil mi uwage, ze tak szybko spada mi we krwi zelazo i czerwone krwinki, ze za miesiac bede anemiczka jak sie patrzy i bedzie mnie musial podpinac pod kroplowki zeby jako tako do porodu dotrzymac :zawstydzona/y: Malo co sie pod biurko nie schowalam, bo rzeczywiscie zaniedbalam sie w ostatnim miesiacu... Sereczki, pierozki, kanapeczki, a miesa ryb i warzyw prawie nie tykalam no i sa efekty....:-(Ja wiem , ze mi sie tego paskudztwa nic a nic jesc nie chce, ale jak zobaczylam sliczny profil mojej coruni i 20 cm. dlugosci, i ten cudny nosek i to serdunio tak mocno bijace, to przeciez nie moge nie isc do domu i nie wmusic w siebie schaboszczaka :-)

ivi tu masz taki artykuł o żelazie http://www.kuchnia-kuchnia.pl/pl4/teksty720/zelazo_w_pozywieniu ja ostatnio mam ochotę na śliwki, sezam i chałwę może organizm domaga się dostaw żelaza

Oto kilka przykładów ilości żelaza na 100 gram produktów(w mg):

płatki owsiane - 4,5
pszenica - 3,3
ryż - 0,8
śliwki suszone - 3,9
rodzynki - 3,3
daktyle suszone - 2,1
szpinak - 3,0
groszek zielony - 1,9
brukselka - 1,3
drożdże piwne - 18,2
melasa - 6,0
grzyby - 1,0

Niektóre produkty będące dobrym źródłem żelaza
Chuda wołowina 150g 6mg
Gotowana fasola 200g 5mg
Sardynki w konserwach 100g 5mg
Płatki śniadaniowe 30-45g 4mg
Suszone figi 4 3mg
Mięso indyka (ciemne) 120g 2mg
Ziarno sezamu 20g 2mg
Świeże zielone warzywa 90g 1mg

Ostatnia edycja:
dzisiaj laska zrobila takie galyyyy w sklepie jak powiedzialam ze dopiero koncowka 5 miesiaca ...
az mi sie dziwnie zrobilo, jak mi wywalila wowwwww to spory masz juz brzuch
ja myslalam ze taki w sam raz jest , a ona do mnie z takim tekstem hehehe

az sie zmierzylam w talii, tzn w miejscu gdzie kiedys mialam talie hehehehhehe

No kobiety szacun :tak::tak: piłeczka z przodu a talia nadal króluje
Ja to juz wyglądam jakbym do porodu się szykowała...w pracy podpytują czy jestem już w 8 miesiącu :szok::szok::szok:

U mnie tak samo :-D dziś w przedszkolu woźna mnie podpytała troszkę,
myślała że za 2 m-ce rodzę :-D

Kobitki Wasze maleńkie piłeczki przepiękne :tak::-)
a ta figura :szok::-D

kasiadz super fotki, a brzusio przepiękny :-)
brzuszek u mnie co prawda ostatnio urósł... gdzieś mam fotkę, wkleję niedługo :)

A oto my w 22 tyg :)
2.jpg1.jpg

reklama
Do góry