reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria grudniowych maluszków

reklama
Sarka, Twoje maleństwo nie denerwuje się w tych rękawiczkach?:) Mój młody wściekał się na nie okropnie. Już mu nie zakładam, tylko dość często podcinam zadziorki na paznokciach - część sama odpada. Pogodziłam się z tym, że ma szramy na twarzy - mieszkamy za Nową Hutą, więc młody wtapia się w klimat ;)

Nie boisz sie, że maleństwo wsadzi sobie palec do oka??? W końcu nie kontroluje ruchów.

Moja tez bez rekawiczek, połozna powiedziała zeby zdjac bo dziecko lubi siebie dotykac i poznaje przez to. A mała dotyka sie koło oczków ale nie wkłada palca,

Ja też nie używam łapek-niedrapek. Miałam je ze sobą w szpitalu i raz założyłam, ale od razu małej pospadały, bo za bardzo lubi wywijać kończynami. Bałam się, że będzie się drapać, bo lubi sobie buźkę dotykać, ale żadnych śladów nie widzę.

Mój mały alien:)
p1040316se.jpg

No i ćwiczenia na brzuszku
p1040317o.jpg

Nie boisz sie, że maleństwo wsadzi sobie palec do oka??? W końcu nie kontroluje ruchów.

Nie, przecież ma odruch zamykania powiek - jak każdy :) Poza tym z każdym dniem to wywijanie rączkami jest coraz bardziej skoordynowane. No i bez rękawiczek może łapać różne rzeczy i jak włoży rękę do buzi to lepiej jak nie ma na niej niekoniecznie super-czystej rękawiczki ;)
Staram się jak najmniej ograniczać ruchy Frankowi - on tak poznaje świat i się rozwija. Buty mu założę pierwsze jak wyjdzie biegać na pole, stopy najlepiej rozwijają się bez nich. Palcami też przebiera i dotyka różnych rzeczy. No i może je pakować do buzi, a dziecko ustami rozpoznaje kształty. Franek jeszcze nie umie złapać przedmiotu i go dłuższy czas utrzymać, ale przy karmieniu koszulą czy piersią już się bawi - w rękawiczkach by nie mógł.
Także ja jestem wrogiem rękawiczek ;)

reklama
Do góry