reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

ja i tak jestem zachwycona tym jak pieknie mówi moje dziecko i jakie ma czasem słownictwo:szok:, moja jedna z sasiadek jest z marca 2006 i nie mówi jeszcze prawie nic oprócz mama i tata czyli tego co Wojtek 2 lata temu,

reklama
ja to mam gadule na maxa w domu ( i z tego sobie kazdy zartuje, ze po mamusiu na pewno!:zawstydzona/y::-D:-D:-D...
jesli chodzi o wymowe, uczenie sie - Klaudia- a trzeba zaczac od tego,ze uwielbia byc w centrum zainteresowania- uwielbia jak mowie jej nowe slowka, a ona powtarza dotad az ja pochwale...zcasem sie zlosci, bo te r wymawia jak l ...ale tlumacze jej, ze jeszcze troszke i zacznie to tez jej wychodzic;-)
i odwrotnie kaze mi powtarzac slowka - a potem jak dobrze wymowie:-D?- mowi- " no dobrze, a skad wiedzialas?":baffled::-D:-D

Martusia też gada bez przerwy :-) i też się wszyscy śmieją, ze po mamusi :-)
Ma bardzo duży zasób słów i wie, kiedy co powiedzieć, jedyny problem to to, że nie mówi wyraźnie niektórych literek i głosek- np. "s", "sz", "cz", rozwój mowy właściwie zatrzymał się jakoś pod koniec zeszłego roku- tzn. używa większej ilości słów i z większym sensem, ale nie mówi niewiele wyraźniej. Laryngolog twierdzi, że to wina złego ciśnienia w uszkach- nie słyszy dobrze, więc i nie mówi wyraźnie. Może coś w tym jest, bo jak ciśnienie trochę się poprawiło, nie mówi już aż tak głośno jak wcześniej, i zdarza jej się powiedzieć "r". Zobaczymy co powiedzą w tych Kajetanach, jeśli to samo to poczekamy, jak nie, trzeba będzie odwiedzić logopedę.

U nas ostatnio na topie zabawa-"mama ja bede lew, a ty bedziesz strach" :-D czyli ja bede lwem ,a ty mnie sie boj ;-)

Albo takimi zdaniami mnie uracza "ty sie na mnie nie patrz mama,tylko tata moze....":eek:

No Noemi ustawia:cool2:

a Klaudia dzis po 2 w nocy przywedrowala do mnie do lozka i tulila sie, calowala mnie i kilkakrotnie powtorzyla- "do mamusi ja chce , tyylko do mamusi, moja kochana mamusia, kocham Cie sloneczko moje itd.." czyli to co ja do niej mowie, jak wlazi mi na kolana tulic sie...wybudzila mnie ze snu, ale to bylo meega mile!:tak:

U nas też czułości na topie :-) wyznawanie uczuć przy każdej okazji i bez okazji :-)
Np. dziś w nocy Martuś zawołała mnie, lecę do niej i pytam:
Ja: chcesz siusiu?
Marta: nie...
Ja: a może chcesz pić?
Marta: nie...
Ja: a dlaczego mnie wołałaś, Słoneczko?
Marta: bo chciałam powiedzieć, że bardzo Cię kocham, i się przytulić...

reklama
U nas ostatnio jeszcze od 4 dni faza na marki aut.... i ciagle krzyczy o audi jak nasz:confused2: a za chwile juz " a to jaki?a ten jaki? o znowu audi,znowu mercedes,o cabrio jak Andrzeja..................... do znudzenia....:cool:

Do góry