reklama
mollyyy
Fanka BB :)
Karmie piersią. Czyli lepiej obniżyć lozeczko i będzie ulewal zamiast cofania, które idzie do nosa? W dzien ulewa, w nocy nie. Uleje czasem parę minut po położeniu do lóżeczka a później w nocy już nie.ja tylko pozwolę sobie uściślić, ze ani zagęstnik ani kladzenie wyżej nie są sposobami na ulewanie.
Kładzenie wyżej albo poduszka klin są własnie niezalecane przy ulewających dzieciach, bo może nie ulać do końca i zakrztusić się tym, co zostanie. Jednak ulewanie fizjologiczne jest tak "pomyślane", że dziecko sie nie powinno zakrztusić.
@mollyyy czym się karmicie?
Lady Loka
A sprawdzalaś czy nie ma alergii na bmk?Karmie piersią. Czyli lepiej obniżyć lozeczko i będzie ulewal zamiast cofania, które idzie do nosa? W dzien ulewa, w nocy nie. Uleje czasem parę minut po położeniu do lóżeczka a później w nocy już nie.
No ja bym dala łożeczko na plasko. To nie gwarantuje, że nie poleci przez nos, ale będzie na pewno bezpieczniej. Mój ulewał nawet i 2h po posiłku, ale nosem to moze ze 2x nam poszło.
Możesz spróbować zejść z temperaturą do 18-19 stopni.Mamy nawilżacz, cały czas włączony, załącza się gdy nawilżenie spadnie poniżej 60%. Mamy chłodno w sypialni, teraz 22 stopnie ale w nocy spadnie temperatura. Nie grzejemy jeszcze. Wietrze codziennie przez około 2h przed położeniem małego.
olka11135
Moje dziecko nie ulewało co prawda jakoś strasznie tj. nie było to chlustanie, w mojej ocenie w normie
Ale w nosie mu furczało i ja nic z tym nie robiłam - uznałam, że to sapka i kiedy tam przeszło, nie zapisywałam więc nie wiem kiedy
Ale w nosie mu furczało i ja nic z tym nie robiłam - uznałam, że to sapka i kiedy tam przeszło, nie zapisywałam więc nie wiem kiedy
mollyyy
Z polecenia gastrolog odstawiłam bmk na 2 tyg ale nic się nie zmniejszyło ulewanie, innych objawów alergii nie maA sprawdzalaś czy nie ma alergii na bmk?
No ja bym dala łożeczko na plasko. To nie gwarantuje, że nie poleci przez nos, ale będzie na pewno bezpieczniej. Mój ulewał nawet i 2h po posiłku, ale nosem to moze ze 2x nam poszło.
Lady Loka
2 tygodnie to za mało na zobaczenie róznicy, alergen utrzymuje się do 6 tygodni, a Ty musialabys pilnowac czy faktycznie odstawilaś wszystko, co zawiera mleko.Z polecenia gastrolog odstawiłam bmk na 2 tyg ale nic się nie zmniejszyło ulewanie, innych objawów alergii nie ma
bleucoco
Próba powinna trwać co najmniej 4 tygodnieZ polecenia gastrolog odstawiłam bmk na 2 tyg ale nic się nie zmniejszyło ulewanie, innych objawów alergii nie ma
mollyyy
kurcze to bez sensu byly te 2 tyg, mogłam jeszcze 2 pociągnąć. Zrobiłam tak jak gastrolog mówiła... odstawiłam wszystko, dokładnie czytałam składy.Próba powinna trwać co najmniej 4 tygodnie
reklama
bleucoco
U nas objawy alergii schodziły w ciągu 4-5 tygodni. Najpierw zeszła wysypka, potem refluks dopiero po około 3 tygodniach i na samym końcu dopiero uregulowały się jelitakurcze to bez sensu byly te 2 tyg, mogłam jeszcze 2 pociągnąć. Zrobiłam tak jak gastrolog mówiła... odstawiłam wszystko, dokładnie czytałam składy.
Podziel się: