reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Furagina w 5tc

Olciakkk

Fanka BB :)
Dziewczyby Ratunku.
Wstałam rano, wysiusiałam się i nagle pojawił się okropny ból... chyba mam zapalenie pęcherza, dzwoniłam do lekarza powiedział że bez problemu mogę wziąć furaginę i Ja wiem, że powinnam mu ufać itd. Ale na ulotce jest napisane że nie wolno brać w 1 trymestrze ciąży.
Miałyscie może taką sytuację? Może któraś też brała furagine w I trymestrze?

Już nie wiem co robić. Pije wodę z cytryną, mąż pojechał do apteki po Wit C I furaginę ma też kupić sok z żurawiny, sok z czarnej porzeczki i suszoną żurawinę.

Pomocy!

reklama
Szczerze to ja miałam stany zapalne w ciąży i lekarka mi nie mówiła nic że wolno furagine, z tego co wiem to w ciąży raczej jest niewskazana. Ja brałam urosept i jak było więcej bakterii i leukocytow w moczu to wtedy dostałam jakiś antybiotyk na receptę, nie pamiętam nazwy tylko wiem że to były saszetki do sporządzania zawiesiny do wypicia. Lekarzem nie jestem, bardziej nie pomogę, chociaż skoro lekarz ci zalecił to pewnie ma rację, zawsze możesz z innym lekarzem skonsultować

Na każdym leku jest ze nie wolno w ciąży łatwiej tak napisa niż zrobić kosztowne badania. Skoro lekarz pozwolił to nie rozumiem

Spróbuj szklankę wody co pół godziny, żeby wypłukać bakterie. Herbata z pokrzywy też działa moczopędnie. Sok z żurawiny też polecam. Furaginę brałam w ciąży, ale można chyba tylko w 2 trymestrze.

Dzięki dziewczyny. Wzięłam. Lekarz ma 30 lat doświadczenia, więc muszę mu ufać. Dziękuję za waszą pomoc [emoji8][emoji8]

Furagina w pierwszym trymestrze nie jest wskazana niestety. Ulotka mówi prawdę. Tak samo, jak nie powinna być stosowana od 38tc.

Powinnaś zrobić posiew i na tej podstawie lekarz powinien dobrać leczenie.

reklama
Ja miałam ciągle infekcję dròg moczowych. Mozesz śmiało łykać urosept jest ziołowy. Ja brałam całą ciąże (2 tabletki uroseptu+1wit.c -3 razy dziennie). 3 razy w ciągu ciąży dostalam antybiotyk monural. Nie prawdą jest, że te leki są nie wskazane. Infekcja pecherza jest groźna i trzeba ją wyleczyć. Wiem co przeżywasz i jakie masz wątpliwości bo mialam takie same ale nie lecz się na forum. Zaufaj lekarzowi.

Do góry