reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Foteliki samochodowe

Z tym przymierzaniem to racja, bo wydam kupe kasy a pozniej bede sie bujac z tym fotelikiem bo Kuba nie bedzie chciec w nim siedziec, a przeciez na sile dziecka tam nie wsadze. Ciechanow to tez lipa jesli chodzi o sklepy. Wybor zaden a jak juz rzuce haslo np. fotelik KIDDY to owszem spraowadza ale pod warunkiem, ze kupie o przymierzeniu i wycofaniu sie nie ma mowy. Wiec pewnie skonczy sie na tym ze przy najblizszej wizycie u moich rodzicow, pojedziemy do sklepu w Wawie i tam bedziemy Kubka mierzyc...pocieszam sie ze jeszcze tylko pare miesiecy i sie przeprowadzam i bede miec wszystko na miejscu

reklama
Znalazłam kiddy life pro w Bielsku-Białej.
Może trzeba będzie odwiedzić znajomych ;p
A na sieci znalazłam za 869 zł na stronach "Świat dziecka"

Kochane pamietajcie rownez o tym ze jak wybrany model zanim przymierzycie dziecku musicie najpierw zainstalowac w swoim aucie!Fotelik musi scisle przylegac i nie miec luzow.Jezeli bedzie inaczej nie spelnia on swojwj funkcji zapewniajacej bezpieczenstwo!Wybor fotelika to bardzo powazna kwestia.Wlasnie koncze projekt dla koncernu motoryzacyjnego i troche bardziej sie doinformowawlam jak z tymi fotelikami i ich awaryjnoscia jest...

Joaska naAllegro sa od 699-do prawie 1000 zl. A tak a propos tego mierzenia, to tez troche lipa, bo niby w sklepie dziecku moze pasowac a mankament wyjdzie w trakcie dluzszej jazdy, poza tym moje dziecko nie da sie pewnie nawet posadzic, bo on w sklepach to normalnie jak zywiol, glowa mu chodzi dookola i nie moze sie skoncetrowac dluzej niz sekunde, a jak jeszcze jakis obcy facet bedzie nas obslugiwac to juz na 100% kiszka:baffled: i badz tu madry czlowieku i kup fotelik samochodowy. Jak mi jeszcze raz kolezanka (bezdzietna wiec jeszcze jej wybaczam) powie ze przeciez to TYLKO zakup fotelika to ja chyba golymi lapami udusze

BUBA My juz z mezem kombinowalismy zeby kupic fotelik w salonie samochodowym, zeby pasowal do modelu samochodu. Zobaczylismy w prospekcie ze producent ma takie cudo pod nazwa KIDDY 2000 ( prawie to samo co KIDDY tylko chyba producent inny), cena nawet nas nie powalila, bo ja sie nastawialam, ze pewnie bekna taka cene ze mi sie z miejsca tego fotelika odechce, tylko w salonach nie ma tych fotelikow, trzeba zamowic, wiec nawet nie mam jak przymierzyc Kuby:wściekła/y: i znowu kiszka:baffled:

Anek@ - te za 699 to są kiddy life plus, kiddy life pro są chyba od 899 na allegro.

Z tym przymierzaniem to racja, bo wydam kupe kasy a pozniej bede sie bujac z tym fotelikiem bo Kuba nie bedzie chciec w nim siedziec, a przeciez na sile dziecka tam nie wsadze. Ciechanow to tez lipa jesli chodzi o sklepy. Wybor zaden a jak juz rzuce haslo np. fotelik KIDDY to owszem spraowadza ale pod warunkiem, ze kupie o przymierzeniu i wycofaniu sie nie ma mowy. Wiec pewnie skonczy sie na tym ze przy najblizszej wizycie u moich rodzicow, pojedziemy do sklepu w Wawie i tam bedziemy Kubka mierzyc...pocieszam sie ze jeszcze tylko pare miesiecy i sie przeprowadzam i bede miec wszystko na miejscu
Anek@ popieram:cool2::cool2::cool2::cool2: my też próbowaliśmy kilka i niektóre są tak niewygodne-choć wyglądają spoko:cool2: np. romer-czy coś takiego. w warszawie polecam calineczkę-na pradze -mają stronę www, duży wybór i jeszcze targować się można;-);-);-);-) aha i otwarte w niedzielę:tak::tak::tak::tak: my staramy się unikać pasażów w hipermarketach-wiadomo;-);-);-):cool2::cool2::cool2:

Papajka CALINECZKA rzadzi!!!! ;-)
Ja nawet tyLka nie musze tam ruszac, dzwonie do pana Adama i wszystko mam ;-) A rabaciki maja niemale :-) Moge tez cos zamowic i potem jak mi nie pasuje zrezygnowac.Obsluge klijenta maja na swiatowym poziomie :-) a taki malutki i zipiutki sklepik ...:confused:
Anek podjedz swoja fura np pod swiat dziecka poprzymierzaj do dziecka i samochodu a potem poszukaj gdzie najtaniej kupisz dany model i kolor.

Joaska racja, tam sa dwa rozne modele...
BUBA, PAPAJKA moze uda nam sie z mezem wyrwac na weekend do Wawy, to pojezdzimy po sklepach. Pamietam ze na Al Solidarnosci jest sklep z wozkami o fotelikami. Nie jestem pewna, ale chyba kiedys byl nawet w TV,i mowili ze tam jest dosc spory wybor.
W takich momentach mam dosc mieszkania w Ciechanowie, nie wiem co mnie podkusilo z przeprowadzka :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: Normalnie nie narzekam, bo mieszkam na spokojnym cichym osiedlu mam blisko do lasu mnostwo zieleni ( nie teraz ;-) ) tylko jak trzeba cos kupic to mnie krew zalewa, bo zawsze konczy sie na wyjezdzie do Wawy. A z dzieckiem to nie takie proste bo prosto z trasy nie pojedziemy do sklepu, najpierw trzeba jechac do moich rodzicow zeby Kubusia przewinac nakarmic i dopiero wtedy do boju, a jeszcze z wyborem fotelikiem to juz sie pewnie zejdzie, a nie wszystkie sklepy sa otwarte w niedziele a w soboty pewnie max do 15-16. I tak za kazdym razem, z ta roznica ze wczesniej moglismy kupic to co potrzebujemy bez ciagania malego po sklepach a teraz nie mamy tego luksusu.

reklama
A my kupiliśmy i wypróbowaliśmy Kiddy Life Plus.
Wyjazd do rodziców i powrót (ok 300km w jedną stronę) odbył się w dzień i było suuupeeer! Doszłam do wniosku, ze Julkowi trzeba było już jazdy przodem do kierunku jazdy i na siedząco a nie pół-leżąco. Jestem bardzo zadowolona. A to udokumentowana podróz (akurat podczas szykowania do drzemki, więc fotelik lekko położony)

Do góry