reklama
mysz1978
Fanka BB :)
ja obecnie mam Chicco Key 1 (9-18) i w nim mam zamiar Jancia (prawie 16kg) wozic jeszcze przez jakis czas.
Jako o nastepnym myslalam o Maxi Cosi tym powyzej 15kg bo ma odrobine odchylane oparcie a w sumie to jezdzimy w dalekie trasy stosunkowo czesto.
Jako o nastepnym myslalam o Maxi Cosi tym powyzej 15kg bo ma odrobine odchylane oparcie a w sumie to jezdzimy w dalekie trasy stosunkowo czesto.
Żania7
mama kochanych urwisków
Maja jeździ w britax 9-18 i jeszcze w nim pojeździ bo waży 14 kg a tak do 16-17 kg
Ewitka
Majowo-lutowa mama
My też jeździmy w 9-18 w Roemerze i póki co nie mam zamiary zmieniać, za dużo kosztował.
Witam wasz dziewczyny jestem tu nowa.
Chciałam bym was prosić o porade w kwesti fotelika samochodowego. Mój synek jest w wieku waszych dzieci (ur w maju) i chcemy kupić mu nowy fotelik, bo teraźniejszy jest beznadziejny. Szukam czegoś od 9-36kg ponieważ spadziewam się kolrjnego dzidziusia i też bedzie w nim jeździł jak podrośnie...
Chciałam bym was prosić o porade w kwesti fotelika samochodowego. Mój synek jest w wieku waszych dzieci (ur w maju) i chcemy kupić mu nowy fotelik, bo teraźniejszy jest beznadziejny. Szukam czegoś od 9-36kg ponieważ spadziewam się kolrjnego dzidziusia i też bedzie w nim jeździł jak podrośnie...
baba.j.aga
Entuzjast(k)a
ale przecież przedział do 36 kg to do jakiś 10 lat!!! dla drugiego malucha i tak będzie potrzebny fotelik....starszy może go oddać za jakieś 7 lat!;-)
CasullPlay kiedys mieli taki model fotelika 0-36 kg Używałam go jak synek miał koło roku, potem musiałam oddać, bo u właścicieli pojawiło się kolejne dziecko. Bardzo fajny był!!
CasullPlay kiedys mieli taki model fotelika 0-36 kg Używałam go jak synek miał koło roku, potem musiałam oddać, bo u właścicieli pojawiło się kolejne dziecko. Bardzo fajny był!!
Noukie
Majowa mama 2007
No wlasnie jak z tym fotelikiem zmieniacie pozniej jeszcze na 3 czy pozniej juz tylko ta podkladke My mamy 9-18 i kg jest ok wagowo bo maly wazy 11kg ale jakis taki maly mi sie ten fotelik zaczyna wydawc i zastanawiam sie nad tym juz z numerem 3 a moze to za wczesnie
baba.j.aga
Entuzjast(k)a
My mamy fotelik Graco 18-36 (oczywiście 18 jeszcze nie waży, ale tu bardziej chodzi o wzrost, żeby pas samochodowy się nie wpinał. Wydaję mi się że do kompletu jest dołączony "odciągacz"-rozumiany jako regulator;-) ale my go nigdy nie stosowalismy)
Fotelika uzywamy mniej więcej już od wiosny
Mankamentem tego fotelika na pewno jest to, że nie ma funkcji zmieniania pozycji fotelika na bardziej przyjazny spaniu (no ALE, to rzadkość żeby było do takiej wagi! ) Jak zasypia odciągam siedzisko od oparcia fotela samochodowego, i wtedy jest małe pochylenie...
Też jestem zwolennikiem fotelika a nie siedziska (zawsze to jakaś dodatkowa ochrona)
Fotelika uzywamy mniej więcej już od wiosny
Mankamentem tego fotelika na pewno jest to, że nie ma funkcji zmieniania pozycji fotelika na bardziej przyjazny spaniu (no ALE, to rzadkość żeby było do takiej wagi! ) Jak zasypia odciągam siedzisko od oparcia fotela samochodowego, i wtedy jest małe pochylenie...
Też jestem zwolennikiem fotelika a nie siedziska (zawsze to jakaś dodatkowa ochrona)
reklama
Ewitka
Majowo-lutowa mama
No nasz 9-18 też już robi się na długość ledwo ledwo, ale myslę, ze przyszły rok jeszcze objeździ, bo na szerokość ma miejsce,a teraz to głównie nogi i ręce rosną, więc głowa nie powinna jeszcze wystawać.
No tak myszko, Jasiu będzie musiał zwolnic fotelik dla drugiego dzidziusia :-).
No tak myszko, Jasiu będzie musiał zwolnic fotelik dla drugiego dzidziusia :-).
Ostatnia edycja:
Podziel się: