reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik samochodowy

Poza tym jak zobaczycie na żywo tobiego i recaro young to niestety tobi wypada blado przy tym drugim. Mnie to bardzo zdziwiło, bo zawsze miałam dobre zdanie o maxi cosi.

Recaro ma pewnie odjęty punkt za to, że jest fotelikiem dla trzech grup wagowo-wiekowych, a ADAC takich rozwiązań nigdy nie popierał (jak prześledzicie testy to Wam wyjdzie). W ogóle te testy są troszkę podejrzane, jak dla mnie:baffled: Oglądałam na żywo foteliki, które wg nich zajmują najwyższe miejsca i wyglądają dziwnie, nie są sztywne, z dzwinych materiałów. I oczywiście zawsze najdroższe.
Poza tym zawsze wygrywają foteliki z systemem ISOFIX, co jest oczywiście że są o wiele stabilniejsze od tych mocowanych samymi pasami.
Jak prześledziliśmy z małżem testy, a potem obejrzeliśmy większość z tych fotelików na żywo, to mamy dziwne odczucia - tym bardziej, jak sprzedawca nam poopowiadał o ilości reklamacji niektórych z nich.

Żeby z tymi testami nie było przypadkiem tak, jak z pozytywną opinią Instytutu Matki i Dziecka!

reklama
w ADAC badany był tylko model strat, nie znalazłam young - a one się mocno różnią

tak jak patrzyłam na konstrukcję tych 9-36 a tych 15-36 to ta 9-36 jest mniej stabilna mocniej "rozwijana w rórę" gdyby nie kasa to wolałabym kupić taki do 18 i potem 15-36

ale koszty mnie powalają - do kitu

jeszcze mogę nie dawać jeść Batkowi to mu na rok wystarczy :p

w ADAC badany był tylko model strat, nie znalazłam young - a one się mocno różnią

tak jak patrzyłam na konstrukcję tych 9-36 a tych 15-36 to ta 9-36 jest mniej stabilna mocniej "rozwijana w rórę" gdyby nie kasa to wolałabym kupić taki do 18 i potem 15-36

ale koszty mnie powalają - do kitu

jeszcze mogę nie dawać jeść Batkowi to mu na rok wystarczy :p

Azik - recaro to własnie było badane zerknij
Storchenmhle Starlight SP

to jest inaczej nazwane w tym teście ..ale to recaro o którym Ivka pisze

azik widziałaś recaro na żywo czy w necie?

My widzieliśmy ten 9-36 i 15-36 w realu i różnią się wkładkami wewnętrznymi i tym, że 9-36 ma rozsuwany zagłówek, a 15-36 ma go na stałe.

Akurat z tym rozsuwanym zagłówkiem to wg mnie dobra sprawa - rośnie razem z dzieckiem.

Ten 15-36 nie ma już wewnętrznych pasów, ma pompowaną powietrzem poduszkę pod głową i... słuchawki w bokach zagłówka.

Stabilne są obydwa tak samo, tak samo zapina się je do pasów samochodowych - w sensie w tym samym systemie, bo ten większy ma tych zapięć do pasów mniej.

Oglądałam też chicco max-3s 9-36 -który niby tak rewelacyjnie w testach wypada. Nie dość, że koszmarnie wygląda to jeszcze materiał i wykonanie skorupy jest po prostu krytyczne :baffled: Wg sprzedawcy, z którym rozmawialiśmy, jest na dodatek bardzo często reklamowany :baffled:

dzięki :)

gwiazdki po niemiecku jeszcze przeczytam ale reszta mnie przerasta :p

� Durchschnittliche Belastungswerte im Front- und Seitencrash
� Der Kindersitz lässt sich nicht besonders fest mit dem Fahrzeug verbinden

co to znaczy? (to z minusów w bezpiecze4ństwie)

My widzieliśmy ten 9-36 i 15-36 w realu i różnią się wkładkami wewnętrznymi i tym, że 9-36 ma rozsuwany zagłówek, a 15-36 ma go na stałe.

no właśnie że mają jeszcze jeden dodatkowy element ruchomy (nie mówię o recaro 15-36 bo tego w realu nie widziałam)

pan ze sklepu na to zwracał uwagę, aczkolwiek wtedy nie było tu jeszcze recaro 9-36 (bo zastanawiam sie jak kupowałam rok temu dla Piortka)

kurcze jak Ty to znalazłaś ja nadal tylko tego widzę:
ADAC-Kindersitztest 2007

s.gif

RECARO Start

reklama
Do góry