reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik samochodowy 4+ >100 cm

JASS

Fanka BB :)
Jaki fotelik samochodowy dla starszaków polecacie? Poszukuję dla czterolatki dobrego modelu 15-36 kg (100-150 cm) , który spełnia wysokie normy bezpieczeństwa, jest dobrze wentylowany, na ISOFIX , optymalnie gdyby miał konstrukcję wspomagającą drzemkę ;-)
Research internetowy wstępnie zrobiłam, ale doświadczenia i rekomendacje rodziców często weryfikują marketing ;-)

reklama
Jaki fotelik samochodowy dla starszaków polecacie? Poszukuję dla czterolatki dobrego modelu 15-36 kg (100-150 cm) , który spełnia wysokie normy bezpieczeństwa, jest dobrze wentylowany, na ISOFIX , optymalnie gdyby miał konstrukcję wspomagającą drzemkę ;-)
Research internetowy wstępnie zrobiłam, ale doświadczenia i rekomendacje rodziców często weryfikują marketing ;-)
Ja kupiłam bodajże Britax Romer Kidfix chyba III jakiś tam z ochroną boczna Sict i ma pokrowiec Cool Flow, który właśnie odpowiada za chłodzenie/wentylację. Ja jestem bardzo zadowolona. I córka rzeczywiście się nie poci. Duży plus za dodatkowy uchwyt na pas w kroku dziecka.

My mamy nuna aace, jak dla mnie super, dzieciom wygodnie, mają możliwość lekkiego pochylenie do spania. Właśnie wczoraj wróciliśmy z trasy ponad 700km i dzieci nie były ani zapocone ani nie narzekały że im niewygodnie. Pasy ładnie się układają a głową nie leci przy spaniu. Ale musisz sobie fotelik dopasować do auta i dziecka, bo to że mi pasuje to nie znaczy, że u was też będzie dobrze leżał.Warto podjechać do dobrego sklepu i dopasować fotelik.

Postawiłam na cybex Pallas s x. Synek od roku w nim jeździ. Bardzo mu się podoba. Wychylenie zagłówka sprawia, że dziecku wygodniej się śpi. Jak był mniejszy, to kładł główkę na poduszce z przodu. Teraz jest wyższy i korzysta głównie z zaglowka

U mnie też przyszedł ten czas, żeby wybrać fotelik samochodowy i tak mam coś już wstępnie na oku... Ale chciałabym mieć pewność, że wybieram dobrze... Dlatego chce przy okazji się was doradzić - co myślicie o modelu Avionaut Glider: Link do: Avionaut Glider – wygodny fotelik dla dzieci 9–25 kg ? Czy warto zakupić taki fotelik?
miałam avionait Pixel. To bardzo dobry fotelik. Zwłaszcza dla nowonarodzonego dziecka, które ma problemy z napięciem mięśniowym, czy wcześniaków. Chwalę sobie bardzo. Mimo, że miałem bez bazy zapinany na pasy. Gdybym miała znowu kupić i stać by mnie było, to tylko ten fotelik.

Do góry