reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Fotelik rowerowy dla dziecka

nie wiem jakiej to marki, ona kupiła to na "starociach" w sensie na sobotnim rynku - stadionie, używane już i to nie kosz wiklinowy, jak to mnie wożono kiedy byłam dzieckiem
jeździła nim 3 lata i często do mnie chwaliła ten fotelik, to raczej jej nie przeszkadzało w nim dziecko

mnie się podobają te wózki rowerowe, ale wydaje mi się, że one raczej dla młodszych dzieci

reklama
W przyczepkach da radę wozić dzieci nawet do 6 r. życia, tylko muszą mieć sporo miejsca na nogi i głowę. Są przyczepki, które zmieszczą wygodnie dzieciaki tak do 120-125 cm wzrostu.

Również polecam przyczepę nawet na polnych i leśnych drogach również daje radę. Nie wyobrażam sobie wozić w przyczepce czy o zgrozo w foteliku 6-letnie dziecko. Takie już dawno samo powinno jeździć na rowerze a na dłuższe wycieczki na przedłużenej ramie do roweru rodzica.

Ja mam i przyczepkę i fotelik. Przyczepka jest dobra na szersze trasy, bo jednak nie zawsze w mieście czy na ścieżkach leśnych jest tyle aby przyczepka dała radę. Akurat fotelik mam własnie na takie trasy. Polecam taki z odchylanym do tyłu oparciem. Jak zaśnie to dziecku nie leci do przodu tak główka. A i dobrze dopasowane kaski. To bardzo ważne.

reklama
Do góry