reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

fotelik rowerowy dla 3,5 latki jaki najlepszy ??

u nas syn ma juz 3,5 roku i...wlasnie zrezygnowalismy z fotelika. po pierwsze 17kg dziecka plus 7(fotelik i klamra) robi się ciężko nawet mojemu mężowi, po drugie jazda stała się niewygodna i dla młodego i dla nas. Przeszliśmy na rower tradycyjny dla każdego z osobna.

reklama
u nas syn ma juz 3,5 roku i...wlasnie zrezygnowalismy z fotelika. po pierwsze 17kg dziecka plus 7(fotelik i klamra) robi się ciężko nawet mojemu mężowi, po drugie jazda stała się niewygodna i dla młodego i dla nas. Przeszliśmy na rower tradycyjny dla każdego z osobna.

my nie milismy fotelika rowerowego , mielismy przyczepke taka riksze o taka
2.jpgjednak mala juz sie na wysokosc w niej nie miescila a przyczepka byla dla nas rewelacyjna

dlatego postanowilismy kupic ta przyczepke
forest.jpgkupilisma ja tylko i wyłacznie z racji tego ze jezdzimy dosc daleko ok 10-15 km w jedna strone , Nasza mała umie jezdzic jednak dziecko nie pokona samo takiej trasy , swoim rowerkiem to coreczka jezdzi koło domu :-)

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 191
  • forest.jpg
    forest.jpg
    66,1 KB · Wyświetleń: 194
My mamy fotelik na rower, jest do 18kg a synek waży 15:) Latem jak jezdziliśmy to wogóle nie czułam że mam pasażera z tyłu :p Ale z przyczepką o wiele lepiej sie jezdzi jeśli chodzi o dłuższe trasy, w takiej przyczepce jest dużo miejsca i dziecko jest bardziej bezpieczne:)

no to 1 jazda za nami a uśmiech dziecka bezcenny ) oczywiscie dziecko jezdzi w kasku jednak do zdjecia kazała sobie zdjąć kask :-)
niki.jpg

Załączniki

• niki.jpg
    niki.jpg
    41,1 KB · Wyświetleń: 240
Pchelko i jak się wam sprawuje ta przyczepka. Z żoną zastanawiamy się właśnie nad przyczepką dla córki i nie możemy sie zdecydować czy weehoo czy zwykła przyczepka dwukołowa. Żona boi się że nie da rady jechać sama z tą weehoo - że się wywróci. Czy ciężko z tym zachować równowagę?

Mnie też sie bardzo podobały te przyczepki ( nawet myślałam o takiej co mozna z nia też biegać) ale jednak z racji "finansów" wybraliśmy fotelik - ale postawiliśmy na bezpieczeństwo no i takie dodatki jak odchylanie oparcia w kilku stopniach, regulowane podnóżki , itd OK Baby- polecam, bardzo fajny
Ja mam taki obecnie Produkty - Fotelik rowerowy OKBaby 10+ dostępny w Bike Concept Store

Dobry model,można spotkać na jego temat kilka pozytywnych opinii. W zasadzie podczas wyboru fotelika dla dziecka,to powinniśmy uwzględnić stopnie regulacji oparcia fotela i kąt odchylenia,tak aby dziecku było po prostu wygodnie.

reklama
My mamy weeride kangaroo i jest świetny, co prawda syn ma niecałe 3 lata i jest szczupły, ale fotelik jest do 18 kg więc myślę, że kolejny sezon w nim pojezdzimy :)

Do góry