reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik 15-36 kg

a co myślicie o foteliku Bebe Confort model Moby. na allegro koszt 499 zł z wysyłką. w testach za bezpieczeństwo 4 punkty. ma ktoś taki?! przyznam, że on wydaje mi się odpowiedni dla takich mniejszych dzieci. moja córka ma 97-98 cm wzrostu i ok 14 kg wagi, tak do wiosny dobije do 15 kg i zapewne troch erośnie. ale czy tak 98 cm to ozna juz posadzić do fotelika 15-36? czy to nie za mało?

reklama
mikusia do tego concorda co ci wysylalam spokojnie bys mogla wsadzic....zaglowek z tymi ochraniaczami na ramiona mozna tak wyregulowac ze male dzieci normalnie moga w nim siedziec. jak ogladalam w sklepie to facet mowil ze mozna tak nisko opuscic bo rozne sa dzieci i to dla tych ktore maja 15kg a nie sa specjalnie wyrosniete. Z reszta jak kupowalam synowi to on mial 100cm i byl za duzy na ten najnizszy poziom...musialam mu wyzej ustawic zaglowek :) a myslalam ze bedzie za maly do takiego fotelika jesli chodzi o wzrost bo wazy prawie 20kg wiec wagowo od dawna sie lapie, majac 2 lata wazyl 18,5 :)

wreszcie dokonałam zakupu uffff, mój wybór padł na cybex solution, super jestem z niego bardzo zadowolona, w testach oceniony 4/5 czyli bardzo wysoko, naprawde solidienie wykonany, prosty w obsłudze, ba banalnie prosty, stabilny w aucie (czego nie można było powiedzieć o foteliku coneco), cena tez super 300-350 zł (w zależności od koloru)- szczerze wyższa o jakieś 100 zł od typowych bubli, więc warto dołożyć i kupić coś porządnego, a i najważniejsze-idealny na krótkie pasy w aucie, małej jest w nim bardzo wygodnie, jest do jej wzrostu akurat (zagłówek na najniższym poziomie) a mierzy oa 99 cm, wazy 14,2 kg, ale w butach i kurtce zimowej będzie z 15 kg, czyli ok.

Podpisuję się obiema rękami pod postem poprzedniczki (tym o foteliku, a nie o błędach :p )! Też mamy Cybex Solution i jesteśmy bardzo zadowoleni. Trochę głupio się przyznać, ale bardzo ważna w naszym przypadku była cena i baliśmy się, że przez to ucierpi dziecko, a tu niespodzianka! Bardzo porządny fotelik!

Do góry