reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Filtr do basenu INTEX 28602GS

mamunia86

Fanka BB :)
Witam,
Od niedawna mamy pompę filtrujacą 1250l INTEX i wogóle basen ogrodowy. Jak czyścić filtr, skoro do zatkania odpływu pasuje jeden korek- czapeczka- A tam gdzie jest sitko, które odkręcamy nie pasuje, bardzo trudno bo założyć. Nie chcemy siłą aby nie uszkodzić.

Dwa, jak często czyscicie filtr? Jak dbać o basen, jaką chemia (mamy wielofunkcyjne tabletki i pływak) czy nakrywać go czy nie.

Dziękuję za pomoc!

reklama
Rozwiązanie
@mamunia dokladnie sprawdzilam te specyfiki co mam. Na opakowaniu opisane jako Zestaw startowy chemii basenowej w skład opakowania wchodzi:1 kg ph+,
1,5 kg ph-,1litr alga i 1 kg chlor. Firma Gamix pool system.
@mamunia chemię do basenu stosujemy dostępna w zasadzie wszędzie, w internecie, Castoramie itp. Były w zestawie trzy puszeczki: chlor, specyfik na sprawdzenie czynników zasadowa chyba i bodajże kwasowych. Do tego dołączoną miarka. Mąż chlor lał co dwa dni i dwa razy w tygodniu sprawdzał te w/w wskaźniki. Wodę przez cały miesiąc z hakiem mieliśmy czysciutką. Zero glonów i innej zieleniny itp
Filtr mamy na zasadzie czyszczenia od spodu. Odkrecam i wyciągam takie kulki, które pierze się albo w pralce albo czyści w umywalce jeśli są zabrudzone. Musisz spojrzeć pod spód swojej puszki od filtra. Jeśli chodzi o zabezpieczenie basenu plandeką to tak warto dokupić jeśli nie było w zestawie. Nie będą wpadały robaki itp. To chyba wszystko co chciałam Ci napisać. Widziałam fotkę Waszego przydomowego bajorka. Mamy zresztą podobny basen jak Wasz jak i może ten sam.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to wiesz gdzie mozna mnie znaleźć[emoji12]buziaki
Sprawdzę jutro dokładnie nazwy tych naszych środków do basenu to napisze Ci co to dokładnie za specyfiki.

@mamunia dokladnie sprawdzilam te specyfiki co mam. Na opakowaniu opisane jako Zestaw startowy chemii basenowej w skład opakowania wchodzi:1 kg ph+,
1,5 kg ph-,1litr alga i 1 kg chlor. Firma Gamix pool system.

Rozwiązanie
Do góry