reklama
Przygotuj spory karton, w którym potem będzie kotka z młodymi mieszkać przez jakiś czas, trochę jakichś starych ręczników lub podrzyj stare prześcieradło na kilka części i połóż kilka warstw (po porodzie usunąć należy tę brudną warstwę). Jak kotka zaczyna rodzić należy ją umieścić w kartonie. To tyle z teorii... Bo moja za żadne skarby nie chciała rodzić w kartonie, najpierw zaczęła mnie wołać (siedziałam akurat w kibelku) a potem jak już przyszłam, to uparcie wskakiwała na łóżko. Nie było wyjścia, trzeba było część ręcznikow przenieść na łóżko i tam rodziła. W dodatku chciała, żebym przy niej siedziała i głaskała ją po głowie co się bardzo rzadko zdarza, bo najczęściej kotki wolą rodzić bez asysty człowieka. Po urodzeniu każdego kociaka, kotka wylizuje go i zjada łożysko. Może się bardzo rzadko zdarzyć, że nie doświadczona kotka nie interesuje się małym, trzeba go wtedy podsunąć jej pod pysk (przez szmatkę, żeby nie nasiąknął zapachem człowieka),a gdy nadal nie interesuje się, trzeba usunąć błony płodowe z jego pyszczka, żeby się nie udusił i odciąć pępowinę wyparzonymi nożyczkami (chyba w odległości ok 1 cm, ale nie jestem pewna, to musisz się skądś dowiedzieć). To tyle. Mojej nie była na szczęście potrzebna pomoc inna niż towarzystwo.Kasied powiedz mi jak mam sie przygotowac do rodzenia kotki bo wiem ze mialas kiedys mlode
irtasia27
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Tu wam pokaze chora Jenni:-( i tak juz jest od dwoch dni juz wysiadam:-(
YouTube - Chora Jenni
YouTube - Chora Jenni
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
Biedna Jenni :-( współczuję, tak sie męczy biedactwo:-( dużo zdrówka zyczę!!
irtasia27
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Musze tylko kombinuje gdzie:-(:----(oj musi sie męczyć Jenny zeby szybko lekarstwa pomogły :-(szkoda ze nie mozecie dzisiaj isc do lekarza :-(
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Biedne takie chorutkie Bąble,nie rozumieją co sie dzieję i nawet poskarżyć sie nie umieją,więc marudzą.Zdrówka dla Iskiereczki.Tu wam pokaze chora Jenni:-( i tak juz jest od dwoch dni juz wysiadam:-(
YouTube - Chora Jenni
reklama
Tu wam pokaze chora Jenni:-( i tak juz jest od dwoch dni juz wysiadam:-(
YouTube - Chora Jenni
:---( biedulka a jakie ma smętne oczka :-(
Podziel się: