reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

FGR

agaced2002

Początkująca w BB
Cześć, byłam dziś u ginekologa wykazało FGR (436+/-64 co stanowi 2,9 centyla. To będzie moje drugie dziecko przy pierwszym przepisano mi acard 150mg w około 20 tyg ciąży jak dobrze pamiętam a przy drugim już nie. Boję się ktoś miał taki problem i może mi doradzić ?:(

reklama
Cześć, byłam dziś u ginekologa wykazało FGR (436+/-64 co stanowi 2,9 centyla. To będzie moje drugie dziecko przy pierwszym przepisano mi acard 150mg w około 20 tyg ciąży jak dobrze pamiętam a przy drugim już nie. Boję się ktoś miał taki problem i może mi doradzić ?:(
Moze zapytaj o to swojego lekarza?

A miałaś podczas USG I trymestru robiona biochemię krwii - pappe i betehcg? Bo wtedy jeśli bodajże pappa jest poniżej ilus tam, to się zapisuje acard. Miałaś w porządku wyniki?
Bardzo szybko wyszedł Ci fgr jak już przy takiej wadze. :( Ja bym chyba jeszcze dla pewności powtórzyła USG u innego lekarza, żeby wyliczył masę płodu.

A miałaś podczas USG I trymestru robiona biochemię krwii - pappe i betehcg? Bo wtedy jeśli bodajże pappa jest poniżej ilus tam, to się zapisuje acard. Miałaś w porządku wyniki?
Bardzo szybko wyszedł Ci fgr jak już przy takiej wadze. :( Ja bym chyba jeszcze dla pewności powtórzyła USG u innego lekarza, żeby wyliczył masę płodu.
Witam, miałam te badania z krwi jedno za wysokie drugie w sam raz, właśnie nie wiem co się stało. Martwię się jeśli by była możliwość z panią się skontaktować prywatnie w wiadomości bym pani pokazała oto co dziś dostałam …

Witam, miałam te badania z krwi jedno za wysokie drugie w sam raz, właśnie nie wiem co się stało. Martwię się jeśli by była możliwość z panią się skontaktować prywatnie w wiadomości bym pani pokazała oto co dziś dostałam …
Oczywiście, proszę napisać, nie ma problemu.
A czy Twój lekarz prowadzący też robi USG w ogóle, czy nie? Jeśli robi, to możesz jego poprosić również o zmierzenie dziecka, by wyliczył wagę.

Oczywiście, proszę napisać, nie ma problemu.
A czy Twój lekarz prowadzący też robi USG w ogóle, czy nie? Jeśli robi, to możesz jego poprosić również o zmierzenie dziecka, by wyliczył wagę.
Jutro się odezwę bo dziś już późno, oczywiście bada mnie co miesiąc robi USG zawsze jak przychodzę..Ale te komputery wyliczają wagę nieprawidłowo pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży to na komputerze przed terminem porodu pokazywało niecałe 2 kilo a urodziła się z waga 3250

reklama
Jutro się odezwę bo dziś już późno, oczywiście bada mnie co miesiąc robi USG zawsze jak przychodzę..Ale te komputery wyliczają wagę nieprawidłowo pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży to na komputerze przed terminem porodu pokazywało niecałe 2 kilo a urodziła się z waga 3250
To jest szacunkowa waga. Ponadto tam jest zakres błędu, który zazwyczaj jest podany.
Chociaż 2 kg a 3250 to dość duża różnica. Być może ktoś nieprawidłowo wówczas zmierzył...
Dlatego napisałam, że ja bym chyba to z kimś skonsultowała jeszcze, zanim zaczęłabym się stresować - bo może ktoś mimo wszystko źle zmierzył czy miał gorszy sprzęt.

Do góry