reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Femina w Lubinie 2008r.

reklama
Moja siostra rodziła 2 lata temu w Feminie, do tej pory zachwala sobie to jak tam było, jacy mili są lekarze i jaką przyjemnością jest możliwość bycia samemu na sali, jest całkiem inne jedzenie i opieka.
Sama też zamierzam rodzić w Feminie, nie wyobrażam sobie tego żeby rodzić na Bema po tym co zrobili córeczce mojej znajomej, przez nich maleńka do końca zycia będzie na wózku jak warzywko, i bezczelnie jeszcze powiedzieli że dziecko takie było, choć matka i ojciec mówią że gdy zobaczyli dziecko zaraz po porodzie to normalnie machało rączkami i nóżkami a jak przynieśli je z badań to już warzywko, drugiej koleżance za to córeczce połamali obojczyk... I to nie jedna rzecz jaką słyszałam...
A jedynę co słyszałam o Feminie że kiedyś była tam kobieta zarażona pałeczką ropy błękitnej i zmarła, nic więcej...
Na pierwszej wizycie byłam u dr. Kazziego, i do niego mam zamiar chodzić;)
Oczywiście nie myślcie sobie że krytykuję lekarzy z Bema bądź coś bo wiadomo że oni często się zmieniają ale wolę iść do sprawdzonego niż sama sprawdzać kostem być może zdrowia mojego maleństwa.

Aktualnie przeciwko Feminie toczy się sledztwo w Prokuraturze w Lubinie. W wyniku zaniedbania jednego z lekrzy podczas cesarskiego cięcia polegającego na pozostawiniu w ciele ciała obcego (nici chirurgiczne oraz gaza) powstał guz realnie zagrażający życiu pacjentki.
Tak więc trudno mówić o fachowym personelu w tej placówce.
Warto się więc zastanowić nad porodem w tym szpitalu.

Do góry