reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Eutyrox - wpływ na długość cyklu

Lisa_

Fanka BB :)
Cześć, mam pytanie dotyczące wpływu leku Eutyrox na wydłużenie cyklu? Miała któraś z Was taki przypadek? Leki biorę od 3 tygodni w dawce 25, na obniżenie TSH, które jest trochę za wysokie dla kobiety planującej dziecko. Cykle miałam zazwyczaj 28-30 dni zanim zaczęłam brać tabletki. Dziś mam 31dc i małpiszon się nie pojawił.. Ciąża nie wchodzi w grę, ponieważ dopóki nie obniżę TSH nie staramy się, ale dla pewność zrobiłam test i jest negatywny.

reklama
U mnie Euthyrox nie miał żadnego wpływu na długość cyklu, miałam 23 dni i tak niestety zostało, chociaż w sumie marzę o tym żeby moje cykle się wydłużyły. Od jakiego czasu bierzesz? Jakie miałaś TSH? Mi się udało zajść w ciążę bardzo szybko po obniżeniu do 1.3.

U mnie Euthyrox nie miał żadnego wpływu na długość cyklu, miałam 23 dni i tak niestety zostało, chociaż w sumie marzę o tym żeby moje cykle się wydłużyły. Od jakiego czasu bierzesz? Jakie miałaś TSH? Mi się udało zajść w ciążę bardzo szybko po obniżeniu do 1.3.
Mam 3,8.
Biorę eutyrox 25 od 3 tygodni.
Jak długo trwało u Ciebie obnizanie i z jakiego poziomu obnizalas??

Cześć, mam pytanie dotyczące wpływu leku Eutyrox na wydłużenie cyklu? Miała któraś z Was taki przypadek? Leki biorę od 3 tygodni w dawce 25, na obniżenie TSH, które jest trochę za wysokie dla kobiety planującej dziecko. Cykle miałam zazwyczaj 28-30 dni zanim zaczęłam brać tabletki. Dziś mam 31dc i małpiszon się nie pojawił.. Ciąża nie wchodzi w grę, ponieważ dopóki nie obniżę TSH nie staramy się, ale dla pewność zrobiłam test i jest negatywny.
Mi akurat się skrócił z 30-31 dni do 28-29.

reklama
Ja mam chorobę Hashimoto.
Zaczynałam od TSH 42,269 (marzec) - wtedy brałam Euthyrox n 100. W czerwcu miałam wynik 1,698 i wtedy miałam ostatni okres przed ciążą😉 Żadnego wpływu na długość cyklu nie zaobserwowałam (a wprowadzałam dane regularnie do kalendarza miesiączkowego w telefonie).

Czyli u mnie nadzieja że TSH spadło jest spora.. A ja się czulas przy braniu?? Bo ja zaczęłam więcej jeść, więcej spać..
Mi PRZED braniem leków ciągle chciało się spać i często czułam się ogólnie otępiała. Kiedy już je przyjmowałam zaczęłam mieć o wiele więcej energii. Co do jedzene-też nie miałam takiego efektu.

Do góry