Cześć, mam pytanie dotyczące wpływu leku Eutyrox na wydłużenie cyklu? Miała któraś z Was taki przypadek? Leki biorę od 3 tygodni w dawce 25, na obniżenie TSH, które jest trochę za wysokie dla kobiety planującej dziecko. Cykle miałam zazwyczaj 28-30 dni zanim zaczęłam brać tabletki. Dziś mam 31dc i małpiszon się nie pojawił.. Ciąża nie wchodzi w grę, ponieważ dopóki nie obniżę TSH nie staramy się, ale dla pewność zrobiłam test i jest negatywny.
reklama
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
U mnie Euthyrox nie miał żadnego wpływu na długość cyklu, miałam 23 dni i tak niestety zostało, chociaż w sumie marzę o tym żeby moje cykle się wydłużyły. Od jakiego czasu bierzesz? Jakie miałaś TSH? Mi się udało zajść w ciążę bardzo szybko po obniżeniu do 1.3.
Mam 3,8.U mnie Euthyrox nie miał żadnego wpływu na długość cyklu, miałam 23 dni i tak niestety zostało, chociaż w sumie marzę o tym żeby moje cykle się wydłużyły. Od jakiego czasu bierzesz? Jakie miałaś TSH? Mi się udało zajść w ciążę bardzo szybko po obniżeniu do 1.3.
Biorę eutyrox 25 od 3 tygodni.
Jak długo trwało u Ciebie obnizanie i z jakiego poziomu obnizalas??
Magd.a
Fanka BB :)
Mam 3,8.
Ja po prawie 5tyg z 3,94 zeszlam do 1,3.. cykl mam ponad 60 dni. Nie wiem czy to zasluga Euthyroxu czy zrzadzenie losu.. :/
A jaka dawkę leku brałaś??Ja po prawie 5tyg z 3,94 zeszlam do 1,3.. cykl mam ponad 60 dni. Nie wiem czy to zasluga Euthyroxu czy zrzadzenie losu.. :/
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Ja miałam 3.24 i po dwóch miesiącach zjechało dokładnie do 1.24, dosłownie dwa tygodnie po badaniu okazało się, że jestem w ciąży. Tylko że ja miałam 37.5, a w ciąży 50.Mam 3,8.
Mi akurat się skrócił z 30-31 dni do 28-29.Cześć, mam pytanie dotyczące wpływu leku Eutyrox na wydłużenie cyklu? Miała któraś z Was taki przypadek? Leki biorę od 3 tygodni w dawce 25, na obniżenie TSH, które jest trochę za wysokie dla kobiety planującej dziecko. Cykle miałam zazwyczaj 28-30 dni zanim zaczęłam brać tabletki. Dziś mam 31dc i małpiszon się nie pojawił.. Ciąża nie wchodzi w grę, ponieważ dopóki nie obniżę TSH nie staramy się, ale dla pewność zrobiłam test i jest negatywny.
Magd.a
Fanka BB :)
A jaka dawkę leku brałaś??
Najnizsza 25
Czyli u mnie nadzieja że TSH spadło jest spora.. A ja się czulas przy braniu?? Bo ja zaczęłam więcej jeść, więcej spać..Najnizsza 25
reklama
NoSugarGame
Zaciekawiona BB
Ja mam chorobę Hashimoto.
Zaczynałam od TSH 42,269 (marzec) - wtedy brałam Euthyrox n 100. W czerwcu miałam wynik 1,698 i wtedy miałam ostatni okres przed ciążą Żadnego wpływu na długość cyklu nie zaobserwowałam (a wprowadzałam dane regularnie do kalendarza miesiączkowego w telefonie).
Zaczynałam od TSH 42,269 (marzec) - wtedy brałam Euthyrox n 100. W czerwcu miałam wynik 1,698 i wtedy miałam ostatni okres przed ciążą Żadnego wpływu na długość cyklu nie zaobserwowałam (a wprowadzałam dane regularnie do kalendarza miesiączkowego w telefonie).
Mi PRZED braniem leków ciągle chciało się spać i często czułam się ogólnie otępiała. Kiedy już je przyjmowałam zaczęłam mieć o wiele więcej energii. Co do jedzene-też nie miałam takiego efektu.Czyli u mnie nadzieja że TSH spadło jest spora.. A ja się czulas przy braniu?? Bo ja zaczęłam więcej jeść, więcej spać..
Podziel się: