reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Endometrium

czarita

Zaangażowana w BB
Dziewczyny,
chciałam się dowiedzieć czy któraś z Was miała podobają sytuację. Zawsze miałam regularne cykle między 24 a 28 dni. Teraz jestem w 32 dniu cyklu i okresu nadal brak. Od połowy cyklu bolał mnie brzuch, jak na okres, dosłownie jakbym miała go za chwilę dostać ale nadal nic. Dziś brzuch mnie praktycznie nie boli. Zrobiłam trzy testy ciążowe i wszystkie wyszły negatywnie. Umówiłam się więc na wizytę do lekarza, którą miałam dzisiaj, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok skoro nie mam okresu a ciążę wykluczyłam testami. Lekarz na wizycie powiedział mi że on ciąży nie wyklucza bo moje endometrium ma 17,6 mm. Trochę mi się to wydaje dziwne że w tym dniu cyklu testy by tej ciąży nie wykryły.
Czy któraś z was miała może podobną sytuację, że mimo negatywnych testów, okazało się że jednak była w ciąży i czy to endometrium rzeczywiście może być tego wyznacznikiem? Nie wiem czy mam sobie robić niepotrzebna nadzieję 🙈

reklama
Dziewczyny,
chciałam się dowiedzieć czy któraś z Was miała podobają sytuację. Zawsze miałam regularne cykle między 24 a 28 dni. Teraz jestem w 32 dniu cyklu i okresu nadal brak. Od połowy cyklu bolał mnie brzuch, jak na okres, dosłownie jakbym miała go za chwilę dostać ale nadal nic. Dziś brzuch mnie praktycznie nie boli. Zrobiłam trzy testy ciążowe i wszystkie wyszły negatywnie. Umówiłam się więc na wizytę do lekarza, którą miałam dzisiaj, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok skoro nie mam okresu a ciążę wykluczyłam testami. Lekarz na wizycie powiedział mi że on ciąży nie wyklucza bo moje endometrium ma 17,6 mm. Trochę mi się to wydaje dziwne że w tym dniu cyklu testy by tej ciąży nie wykryły.
Czy któraś z was miała może podobną sytuację, że mimo negatywnych testów, okazało się że jednak była w ciąży i czy to endometrium rzeczywiście może być tego wyznacznikiem? Nie wiem czy mam sobie robić niepotrzebna nadzieję 🙈

No jest grube.
Ale to nic nie znaczy bo przed okresem też jest grube

Jeżeli owulacja się przesunęła to w sumie nadal może nie powiedzieć :D

Pytanie czy lekarz zwrócił jeszcze na coś uwagę @czarita ? Coś mówił o jajnikach, ciałku żółtym, masz jakikolwiek opis tego badania?
No właśnie nie wiem co z tą owulacja bo nie miałam monitoringu, nie robiłam testu owu, nic 🙈 natomiast wczoraj, czyli w 32 DC powiedział że była owulacja z prawego jajnika, a na lewym miałam pechrzyk 24 mm. No i że to endometrium ma 17,6 mm. Poza tym mówił że wszystko jest w porządku. Dziwna jest to dla mnie sytuacja, nigdy nie miałam tak żeby aż tyle spóźnił mi się okres. Kazał mi w poniedziałek zrobić test i betę, aczkolwiek myślę że to raczej nie ciąża skoro testy po terminie były negatywne.

No właśnie nie wiem co z tą owulacja bo nie miałam monitoringu, nie robiłam testu owu, nic 🙈 natomiast wczoraj, czyli w 32 DC powiedział że była owulacja z prawego jajnika, a na lewym miałam pechrzyk 24 mm. No i że to endometrium ma 17,6 mm. Poza tym mówił że wszystko jest w porządku. Dziwna jest to dla mnie sytuacja, nigdy nie miałam tak żeby aż tyle spóźnił mi się okres. Kazał mi w poniedziałek zrobić test i betę, aczkolwiek myślę że to raczej nie ciąża skoro testy po terminie były negatywne.

No ja mam wszystkie ciąże (4) z owulacji w okolicy 30 dnia cyklu więc to nie jest nic niespotykanego.

Ja bym sobie zbadała betę i progesteron może akurat będzie widać czy okres za rogiem czy nie

No ja mam wszystkie ciąże (4) z owulacji w okolicy 30 dnia cyklu więc to nie jest nic niespotykanego.

Ja bym sobie zbadała betę i progesteron może akurat będzie widać czy okres za rogiem czy nie
Chyba tak zrobię w poniedziałek. A jaki progesteron powinien zwiastować zbliżający się okres ?

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry