reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Eko-sprzątanie

layryn

Zaciekawiona BB
Od pewnego czasu, w miarę możliwości zmieniam przyzwyczajenia dotyczące sposobów sprzątania. Wiem, że ekomama jest momentami mocno przereklamowana ale biorąc pod uwagę ekonomiczny aspekt to na prawdę się opłaca. Fakt - ekologiczne środki często są droższe od chemii, ale najczęściej są skoncentrowane więc wydajniejsze. Dwa - ocet, soda nie jest droga a sprawdza się fantastycznie.

reklama
A powiedz mi są wydajne w miarę? Szukam idealnego. Na razie poznałam zaledwie kilka, koleżanka dała mi coś z neimieckiej chemii tylko nie pamiętam teraz nazwy, płyn był z octem. No i te testowałam Lilly's Eco Clean - środki czystości - Więcej niż eko i np. płyn do dezynfekcji WC jest bardzo fajny.

są niesamowicie wydajne i skuteczne
sama ciągle jestem w szoku, że eko może być tak skuteczne i że tak mało osób o tym wie...

W naturalnych metodach sprzątania przeszkadza mi zapach octu (jakoś strasznie go nie lubię :no:)
Ale odkryłam też środki, które tym octem nie pachną a są skuteczne

Ja akurat wypróbowałam:
PŁYN DO MYCIA ŁAZIENKI

do wypróbowania czeka płyn do toalety:
PŁYN DO TOALET

Obydwa Bentley Organic

Środki z Lilly's Eco Clean też mi odpowiadają

Jeszcze widziałam z Alma Win, ale na razie nie próbowałam

Ja teraz mam płyn do wc właśnie ten z żabą. A zastanawiałam się czemu nie śmierdzi chlorem. :) Muszę popróbować tych środków o których piszecie. A jak wychodzi cenowo? Czy wszystkie z podanych to koncentraty?Bentley Organic i Lily's Eco Clean nawet mają podobne etykiety. Zamawiać online czy jest szansa by wpierw dotknąć?

Zastanawiałam się, jednak przyzwyczajenie wzięło górę. Kiedyś miałam kilka produktów z Lidla, faktycznie nie są złe. Ale bardziej zainteresowały mnie te o których wspomina aurinko123. Od czego zacząć? Lily's Eco Clean czy Bentley Organic? Może głupie pytanie ale które lepiej czyszczą?

Zastanawiałam się, jednak przyzwyczajenie wzięło górę. Kiedyś miałam kilka produktów z Lidla, faktycznie nie są złe. Ale bardziej zainteresowały mnie te o których wspomina aurinko123. Od czego zacząć? Lily's Eco Clean czy Bentley Organic? Może głupie pytanie ale które lepiej czyszczą?

moim zdaniem bentley przereklamowany
ja się przerzuciłam całkowicie na eko :)
płyn dezynfekcyjny Folia moim zdaniem rewelacja
Dla EKO Domu :: Czysty i Bezpieczny Dom -

O już mi się cena podoba. Jak z wydajnością? Co to ta Folia? Nadaje się do dezynfekji ubikacji? Jeszcze mam płyn z lily's eco clean ale się już kończą. A sodę w większych opakowaniach gdzie kupujesz?

reklama
O już mi się cena podoba. Jak z wydajnością? Co to ta Folia? Nadaje się do dezynfekji ubikacji? Jeszcze mam płyn z lily's eco clean ale się już kończą. A sodę w większych opakowaniach gdzie kupujesz?

nadaje się jak najbardziej
Eko Dom :: Czysty i Bezpieczny Dom :: Uniwersalny płyn dezynfekujący do czyszczenia z aktywnym tlenkiem Folia Eco Bio Detergent 1 litr!! -

a soda oczyszczona w większych opakowaniach? w tym samym sklepie

Eko Dom :: Czysty i Bezpieczny Dom :: Soda - ekologiczny detergent 1 kg EkoMama -

Do góry