reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Eko-sprzątanie

No to ja tez się wypowiem.
Używam boraksu (czyszczenie toalety, armatury itp, mocny towar- w rękawiczkach :))
sody (to juz wiadomo, że to genialny środek)
oraz kwasku cytrynowego (odkamienia, w łazience...)
Zajrzyjcie, sprawdźcie co, do czego i ile kosztuje: Pranie i sprzątanie - miluni
Będę miała niedługo więcej środków Sonett (Niemiecka firma, eko, wydajne, niedrogie, na prawdę świetne)!
Jestem w szoku, że tak mało ludzi o tym wie. No cóż.. Reklama dźwignią handlu :/

reklama
tytanowa wielkie dzięki za opinie i link. Te produkty o których piszesz gdzieś mi mignęły, w jakimś internetowym eko-sklepie. Wezmę je pod uwagę skoro są dobre i co ważne nie za drogie. Teraz zamówiłam z promocji zestaw z Lilys eco, sprawdzimy co jak i na ile wystarczy.
A z innej beczki, ostatnio znajoma próbowała mi wcisnąć super cudną ściereczkę magiczną ekologiczną. Cena ściereczki -kosmiczna.

No całkiem spory ten listing produktów. I w końcu to nie jest allegro, tylko specjalistyczna strona! :)
Na allegro nawet nie sprawdzałam, tam to sodę dobrze kupić bo jest tańsza i w dużych opakowaniach. A ty też naturalnie ekologicznie sprzątasz? Przyszła mi paczka z płynami z Lilys Eco o których pisałam. Ale ładnie pachną! Jest nutka octowa dla mnie ale przyjemny zapach jest po sprzątaniu. Podoba mi się płyn do wc, w końcu nie śmierdzi mi w łazience chlorem. Robiąc porządki w biblioteczce ciotki znalazłam stary poradnik gospodyni z poradami, wrzucę tu kilka.

Super że znalazłam ten wątek, ostatnio sporo myślałam na temat zmiany środków do czyszczenia...
tak jak piszecie, śmierdzi chlorem... a przyjemnego zapachu niewiele.

Dla mnie uniknięcie tego zapachu było jednym z powodów porzucenia chemicznych środków. Ten płyn do wc z dodatkiem olejku jest ok, byłby jeszcze lepszy jeśli byłby ciut gęstszy. Zastanawiałam się czy sama nie mogłabym skomponować własnej mieszanki. W końcu olejek herbaciany można kupić. Jakbyście wiedziały o jakiś promocjach na produkty eko to wrzycajcie info.

reklama
u mnie w ruch idą głównie soda z octem. może nie jest to najbardziej ekonomiczne rozwiązanie, bo niektóre środki są naprawdę wydajne, ale świadomość, że nie mam ich w domu, jest lepsza niż te niewielkie oszczędności :)

Do góry