reklama
Liana93
Fanka BB :)
Ja robiłam- dostałam skierowanie od lekarki przez toxo w ciąży. Ale to było 3 lata temu ;p normalnie musiałam iść na IP rano i dać im skierowanie i czekać. Pamietam ze ktoś po nas przyszedł- było kilka dziewczyn raz tylko na usg a nie do przyjęcia do szpitala. Poszliśmy pod pracownie usg i czekaliśmy- najpierw był wywiad później usg i później po jakimś czasie dawali opis. Pamietam ze kilka godzin to zajęło ale za to poznałam w poczekali fajne dziewczynyCzy któraś z Was robila echo serca płodu w szpitalu na Borowskiej u dr Elzbiety Kukawczynskiej? Jak to badanie wyglądało? Czy byłyście normalnie przyjęte na oddział? Jakieś opinie o Pani dr?
Liana93
A i co do opinii o dr to powiem Ci ze słowem się do mnie nie odezwała usg robiły dwie lekarki- takie ogólne robiła jakaś inna a serduszka ona. I ona po prostu mówiła co widzi i tamta zapisywała- ale mówiła tylko do niej a do mnie nic. I była jeszcze jedna lekarka/ pielęgniarka która zbierała opis o ciąży przed zrobieniem usg. Ogólnie dużo osób tam było. Właśnie po badaniu zastanawiałam sie jak wyglądają jej wizyty prywatne ;p czy tez taka cisza. Ale dla mnie najważniejsze było ze podobno świetna specjalistka
Liana93
Bardzo mi przykro ja w lutym tez poroniłam w 14 tyg ale dzieciątko miało 12tyg. U mnie wyszła trisomia 13. A u Ciebie jaki byl powód?Polecano mi ta panią doktor jak byłam w poprzedniej ciąży żeby u niej robić. Niestety nie dotrwałam do terminu wizyty, bo poroniłam w 12 tyg a wadę uwidoczniono tydzień wcześniej.
Liana93
Ja teraz jestem w ciąży ale ciężko mi się cieszyć i chyba dopiero poczuje jakaś ulgę w połowie ciąży ;pWada serduszka i wysokie nt. Robiłam nifty ale nie było ryzyka zadnej trisomii. Teraz na szczęście już jestem mama 3miesiecznego Malca. Stres niestety był już do końca, bo dwie ciąże poroniłam.
A gdzie prowadziłas ciąże?
linka90
U jagielskiego. Ale na usg chodziłam jeszcze do Jarosława Bala. Bardzo go polecam jest na maxa dokładny.Ja teraz jestem w ciąży ale ciężko mi się cieszyć i chyba dopiero poczuje jakaś ulgę w połowie ciąży ;p
A gdzie prowadziłas ciąże?
A miałaś jakieś objawy? Czy zaczęłaś krwawic?Polecano mi ta panią doktor jak byłam w poprzedniej ciąży żeby u niej robić. Niestety nie dotrwałam do terminu wizyty, bo poroniłam w 12 tyg a wadę uwidoczniono tydzień wcześniej.
reklama
Ja poroniłam 6 razy a teraz jestem w ciazy na lekach progesteron iacard. Jestem jak na szpilkach tak się stresuję. U mnie teraz 12 tyd. A wizyta za tydzień.A miałaś jakieś objawy? Czy zaczęłaś krwawic?