reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dziwny Bol pleców

chelsea22

Zaciekawiona BB
Drogie Panie,

Jestem w 31tc, od dobrych dwóch tygodni mam dosc dziwny Bol pleców.
Nie boli mnie kręgosłup a bol pojawia sie zawsze w tym samym miejscu. Mniej więcej w polowie pleców, po prawej stronie, inne czesci pleców ani kręgosłupa nie bola, tylko ta jedna, obojętnie czy za długo siedze, stoje, czy chodze po pewnym czasie pojawia sie ten Bol i cieżko sie go pozbyć.
Spodziewalam sie boli kręgosłupa lub dolnej czesci pleców w ciazy.
Masaz nie wiele daje, leżenie na lozku/ twardej podlodze tez średnio - juz sama nie wiem, jest to mega dokuczliwe. A brzuch wcale jakiś wielki nie jest. Przed ciaza byłam aktywna sportowo, teraz jedynie dużo spaceruje ok 15k kroków dziennie.
Czy któraś z Pan tez ma tak? jak sobie pomagacie?

Ostatnia edycja:
reklama
A nie jest to nerwoból mięśnia międzyżebrowego? Bo niestety na to pomaga czas. Możesz spróbować w przypadku takiego bólu wziąć paracetamol.

moze być. zapytam położnej przy najbliższej wizycie.
nie chce brac zadnych lekow, 7 miesięcy dałam rade to i te ostatnie 9 tyg tez jakoś musze :)
dziękuję za odpowiedz.

Ja jestem dopiero w 19 tc ale męczą mnie co jakiś czas bóle okolicy kości krzyżowej tylko po lewej stronie. Fizjoterapeutka kazała stanąć tyłem do ściany i rozmasowywać tą okolicę piłeczką do tenisa (w sensie plecy - piłeczka - ściana). Nie wiem jak to wyjaśnić :D

Z piłeczka ok pomysł, a ja mając taki problem też radziłam się fizjoterapeuty i w takich przypadkach podpowiedziała żeby o ościeżnice od drzwi to miejsce rozmasowywać i mi to pomogło. Dodatkowo przy bólach kręgosłupa polecam bardzo basen 😉

A wyniki moczu masz dobre? W ciąży czasem zdarza się wodonercze spowodowane uciskiem macicy i najczęściej dotyczy to właśnie prawej nerki ja miałam. W prawdzie nie mialam żadnego bolu w tym miejscu ale lekarz pytał czy tam mnie boli, wyszło mi to na badaniu moczu i później usg. Najlepiej zapytać lekarza

reklama
A wyniki moczu masz dobre? W ciąży czasem zdarza się wodonercze spowodowane uciskiem macicy i najczęściej dotyczy to właśnie prawej nerki ja miałam. W prawdzie nie mialam żadnego bolu w tym miejscu ale lekarz pytał czy tam mnie boli, wyszło mi to na badaniu moczu i później usg. Najlepiej zapytać lekarza

Wyniki moczu mam dobre. Mieszkam w UK i tutaj na każdej wizycie pobierają mocz i ostatni wynik był ok.

Do góry