reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziwne zachowanie niemowlęcia

Witam mam 9 miesięczna córeczkę która cały czas płacze i krzyczy nie można jej zostawić nawet na chwilę bo zaczyna płakać jak i nie mogę jej normalnie przebrać bo zaczyna płakać i się rzucać tak samo z pampersem jak i mam dylemat z myślą czy jest to normalne że wsadzając niemowlę do chodzika łapie się jego blatu kładzie główkę i podnosi i kurczy nóżki jak i przy usypianiu jej będąc w wózku zaczyna walić głową o oparcie wózka jak i wyginać się w każde możliwy sposób histerycznie płacząc zaciskając piąstki i krzyczeć aż robi się cała czerwona i nic na nią wtedy nie działa

reklama
Witam mam 9 miesięczna córeczkę która cały czas płacze i krzyczy nie można jej zostawić nawet na chwilę bo zaczyna płakać jak i nie mogę jej normalnie przebrać bo zaczyna płakać i się rzucać tak samo z pampersem jak i mam dylemat z myślą czy jest to normalne że wsadzając niemowlę do chodzika łapie się jego blatu kładzie główkę i podnosi i kurczy nóżki jak i przy usypianiu jej będąc w wózku zaczyna walić głową o oparcie wózka jak i wyginać się w każde możliwy sposób histerycznie płacząc zaciskając piąstki i krzyczeć aż robi się cała czerwona i nic na nią wtedy nie działa
Nie wsadza się niemowląt do chodzika...

reklama
Po pierwsze pediatra, po drugie neurolog, jeśli pediatra uzna to za zasadne, a po trzecie niektóre dzieci mają zaburzenia przetwarzania sensorycznego, które mogą powodować nadwrażliwość na bodźce i trudności w codziennym funkcjonowaniu. Specjalista może ocenić, czy takie zaburzenia mogą być przyczyną zachowania Twojej córki czyli specjalista od zaburzeń sensorycznych.

Do góry