reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziwne ułożenie główki

lolkak

Październikowa Mama Mai
Miasto
Warszawa emigracja Ożarów ;-)
Witam serdecznie,

Moja córcia leżąc na pleckach nie trzyma prosto główki. Nie trzyma jej też odwróconej lewo czy prawo tylko tak w lekkim skosie. Coś jakby za 10 dwunasta. Nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć:sorry2: Podczas snu wygina się dziwnie,w takie nie pełne "c" tzn. górna część tułowia przypomina C nogi zostają proste.

Czy konieczne są jakieś ćwiczenia?

reklama
być moze coreczka ma asymetrię ciała,albo problem z napieciem miesniowym,moja córeczka tez sie wyginała w łuk na plecach tworząc tzw.mostek,a zaciska piąstki tzn.chowa kciuk do środka?my chodzimy przez to na rehabilitacje od stycznia....

Witam, z opisu wynika, że córcia ma asymetrię ułożeniową. To może przeszkadzać w osiąganiu kolejnych umiejętności ruchowych, a w przyszłości być przyczyną wady postawy. Warto poprosić lekarza o skierowanie na rehabilitację.

reklama
Do góry