hej mam takie dziwne pytanie, czy jak dajecie dzieciom juz 2 dania to np. zupe jarzynowa z brokulami i ryzem to dajecie wszystkie warzywa czy tylko brokuly a na drugie np dam cukienie z ziemniakami i lososiem to juz normalnie może się uda, zupke musze blendowac bo córka nie chce tak jesc
reklama
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Moje w tym wieku już prawie wszystko jadły, oczywiście raczej w śladowych ilościach, choć czasem potrafiły sporo zjeść Może proponuj jej z Twojego talerza, kto wie, może jej zasmakuje i zje Ząbki czy ich brak to nie przeszkoda, pogryzie dziąsłami, jeśli oczywiście zechce. Trzeba próbować.
reklama
U mnie zupa i drugie danie są to dwa osobne posiłki.
Dziecko zjada zupkę, a po dwóch godzinach dostaje drugie danie.
To że nie ma zębów, nie oznacza, że nie możesz jej dawać warzyw w całości - dziecko doskonale sobie poradzi z gotowaną marchewką, ziemniakiem, brokułem itp. Dobrze też będzie sobie radziło z pokrojonym mięsem. Polecam zapoznać się z metodą BLW.
Dziecko zjada zupkę, a po dwóch godzinach dostaje drugie danie.
To że nie ma zębów, nie oznacza, że nie możesz jej dawać warzyw w całości - dziecko doskonale sobie poradzi z gotowaną marchewką, ziemniakiem, brokułem itp. Dobrze też będzie sobie radziło z pokrojonym mięsem. Polecam zapoznać się z metodą BLW.
Podziel się: