reklama
frez.ja1987
Fanka BB :)
Wzrost temperatury oznacza, że w 90% owulacja już była (zdarza się , że wykres wyjdzie piękny dwufazowy, prugesteron wzrośnie, ale komórka jajowa się nie uwolni np. przy luf tak jest). Wzrasta poziom prugesteronu i to on jest odpowiedzialny za skok. Natomiast pomiarów dokonywać trzeba rano, o tej samej porze, bez wstania z łóżka w kontrakcie ze śliwką (usta, odbyt, pochwa) termometrem z dwoma miejscami po przecinku. I co najważniejsze cały cykl. Wyrywkowe pomiary nic nie wnoszą, bo nie wiesz jaka jest twoja podstawowa temperatura ciała.Oczywiscie dam znaca moge zapytac jak to dziala z kontrola owulacji poprzez temperature? Czy jesli temperatura jest podwyzszona to oznacza ze pecherzyk juz pekl?
frez.ja1987
Jeżeli wczoraj miałaś śluz niepłodny, to raczej owu dopiero będzie.Na tescie owulacyjnym wyszla delikatna druga kreska czyli to juz lub jeszcze nie owulacja. Moze jest tak jak napisala FitMama ze to dopiero wstep bo jajniki ciagle delikatnie kłuja
Bede to sprawdzac w takim razie. A ile dni po owulacji zrobic progesteron zeby wykazal czy byla owulacja i ile powinien on wynosic? Moj lekarz jest na urlopie wiec sprawdze sama w tym miesiacuJeżeli wczoraj miałaś śluz niepłodny, to raczej owu dopiero będzie.
frez.ja1987
7-8 dpo. A wynik musisz odczytać na podstawie norm podanych przez laboratoriumBede to sprawdzac w takim razie. A ile dni po owulacji zrobic progesteron zeby wykazal czy byla owulacja i ile powinien on wynosic? Moj lekarz jest na urlopie wiec sprawdze sama w tym miesiacuserdecznie dziekuje za wszystkie odpowiedzi
![]()
reklama
frez.ja1987
Zrób jutro test owu o podobnej godzinie, zobaczysz czy kreska ciemniej 
Podziel się: