reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Dziwne objawy na poczatku cyklu

Paula991

Aktywna w BB
Hej dziewczyny, dzisiaj jest moj 5dc. Od wczoraj czuje klucie w obu jajnikach i mam dosc sporo bialego sluzu dzisiaj wydaje mi sie jakby plodny 😳 test ciazowy z wczoraj negatywny a okres trwal bardzo krotko bo zaczal sie w piatek a skonczyl w sobote wieczorem i nie byl ani skapy ani obfity. Co to moze byc? Czy to mozliwe ze mam juz owulacje?

reklama
Na owulację to raczej śluz jak białko kurze , przezroczysty i ciągnący . Robiłaś test owulacyjny żeby sprawdzić?

Tak. Jest możliwe, że masz owulacje.
Jest możliwe że masz infekcję.
Jest możliwe, że masz jakieś zaburzenia hormonalne.
A może to typowy biały niepłodny śluz - jak do tego jest lepki - to jest zupełnie normalny na początku cyklu.

Zrobie test owulacyjny zaraz jak wroce z pracy. Infekcja raczej to nie jest bo lecze sie na nieplodnosc wiec chodze regularnie do gina i sie badam.

Hej dziewczyny, dzisiaj jest moj 5dc. Od wczoraj czuje klucie w obu jajnikach i mam dosc sporo bialego sluzu dzisiaj wydaje mi sie jakby plodny 😳 test ciazowy z wczoraj negatywny a okres trwal bardzo krotko bo zaczal sie w piatek a skonczyl w sobote wieczorem i nie byl ani skapy ani obfity. Co to moze byc? Czy to mozliwe ze mam juz owulacje?
Ilo dniowe masz cykle?
I co to znaczy, że wydaje ci się, że śluz płodny? Jaki jest? Biały? Przezroczysty? Lepki? Rozciągliwy?

Tak zazwyczaj mam kolo 13 dnia dlatego nawet nie wiedzalam ze owulka moze byc tak sxybko. Sprawdze w domu dla pewnosci i zrobie test

reklama
Śluz na plodny moze zmieniać sie kilka dni. Np. Zaraz po okresie pojawial sie plodny czyli bialko a potem zas troche kremu i znowy przez pare dni plodnym Ja u siebie wiedzialam kiedy dokladnie to ten dzień bo mialam Ewidetny bol Owulacyjny wiec te pierwsse oznaki czulam ze to tylko wstęp .. Wszystko pokrywalo mi się z temp czy testem owu. Pare dni po pierwszych oznakach slizu plodnego.
Raz mialam Owulacje do której doszlo dość szybko Bo W. 9dc choć temp byla nizsza jak zawsze to stwierdziłam ze moze nie pękł pecherzyk. Napewno coś bylo nie tak. Okres wtedy pdzyszedl tez jakos po tygodniu.
W ciążę zachodzilam tylko kiedy owulacja wystepowala 13/14dx wiec jak miewalam przed 12dc nie nastawialam sie na nic. Ale kazdy jest inny oczywiście i trzeba próbować bo a wczesnych owulacji też są dzieciaczki:)

Pozostaje obserwacja i połączenie wszystkiego w całość

Do góry