reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziwne krostki u dwulatka/ wysypka po Cebionie?

Lusia62

Fanka BB :)
Kobietki poradzcie czym to smarować?
Co to w ogóle jest?
Utrzymują się już kilka dni, na początku myślałam że być może uczulenie na proszek albo, że przetarł sobie, ale te krostki są tylko na jednej nozce w dwóch miejscach. Pierw miał poniżej kolana, teraz pojawiło się na kolanie.
Ja panikara mam ochotę z tym jechać do lekarza już, teraz, ale nie chce narażać go na gorsze badziewie, a do środy nie wytrzymam. :(

IMG_20200105_150145.jpg
IMG_20200105_150208.jpg

reklama
Rozwiązanie
Faktycznie podobne. A antybiotyku nie przyjmowało dziecko? U nas później się zaogniło. Kilku lekarzy mówiło, że alergia. Później właśnie, że mononukleozy. Czy te krostki są suche, szorstkie w dotyku?
Ja bym poleciła konsultacje z dermatologiem.
Ja syna smarowałam tylko Poldermin em Hydro.
W środę lekarz stwierdzi, że to jakieś wirusowe. Dał wapno i zyrtec, ale zamiast zyrtecu syn dostaje aerius, sprawdzony lek odczuwający. Krostek przybywa, nic nie dział. Dzisiaj byłam znowu, no i stwierdziła że być może w taki sposób bostonke przechodzi.
Więc suma summarum nadal nic nie wiem.
Córka miała taka sama wysypke brala calcium w syropie i zeszło po kilku dniach

reklama
Faktycznie podobne. A antybiotyku nie przyjmowało dziecko? U nas później się zaogniło. Kilku lekarzy mówiło, że alergia. Później właśnie, że mononukleozy. Czy te krostki są suche, szorstkie w dotyku?

Rozwiązanie
U nas córka ma to samo, czy udało się Pani znaleźć przyczynę?

I co Wam powiedziano? U mnie córka też ma takie krostki na łokciach I na kolanach
Witam.Dermatolog stwierdziła że to alergia kontaktowa nie pokarmowa,przepisała maść Afloderm przez 2 tyg kazała smarować,nie wychodzić na słońce w krótkim rękawku i kompać w exomega control.Dzięki Bogu zeszło ale męczyliśmy się z tym przez ponad 4 tyg.Pozdrawiam

Do góry