reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziurka przy ranie po CC

Madzia86G

Fanka BB :)
Miasto
Tarnowskie Góry
Witam.
Mam pytanie do mam po cesarkach.
Czy miała któraś taką sytuację , że obok rany albo i na samej ranie zrobiła się dosłownie dziurka w skórze ?
Jestem po 3miesiącu od porodu i od pewnego czasu w jednym miejscu tuż obok ładnie zagojonego cięcia , lekko poszczypywała mnie skóra.
Cała rana jest czysta i ładnie się goi. Ale w jednym miejscu tuż obok samej blizny mam niedużego hmm ... jakby siniaka wielkości małego paznokcia.
Wczoraj zobaczyła tam dziurkę w skórze, a dzisiaj zaczęła się w niej pojawiać krew.

Do kogo z tym iść, do własnego ginekologa ?
Czy zagoi się to samo tylko potrzeba czasu i nieco bardziej spokojnego trybu życia żeby nie obciążać za bardzo jeszcze mięśni, czy jednak będzie tu konieczna wizyta u chirucha żeby coś skorygował w zabiegu ?

reklama
Moja blizna po cc się otwierała w miejscu szwów wewnętrznych. Powinny się rozpuszczać ale u mnie rozpuszczały się tylko częściowo i wędrowały w górę żeby wyjść prze skórę. Robił się stan zapalny i pół blizny się rozeszło. Dopiero wizyta u chirurga, usunięcie szwów spowodowały, że rana się zagoiła. Nie wiem czemu tak reagowałam na te nierozpuszczone nitki...

Do góry