reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
falafele-was ist das :-)
Wlasnie Ania jak pieczesz te ziemiaczki...? Bo ja zabieram sie i zabieram zeby zrobic pieczone mlode ziemiaczki z tymianem i czosnkiem :-)
Wlasnie Ania jak pieczesz te ziemiaczki...? Bo ja zabieram sie i zabieram zeby zrobic pieczone mlode ziemiaczki z tymianem i czosnkiem :-)
Ja obieram ziemniaki i kroje je na pół albo na ćwiartki zależy od wielkości, skrapiam oliwą i posypuję ziołami. Tak trochę poleżą w lodówce i wrzucam na blachę wysmarowaną oliwą i piekę w 200 st na termoobiegu jakieś 15- 20 min aż widzę że są chrupiące i złociste
reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
zrobie dzis :-)
Ja robie jeszcze takie w lupinkach,cale ziemiaki gotuje na pol twardo,potem przekrajam na pol,wydrazam troche srodki,podsmazam boczek pokrojony w kostke,kroje fete tez w mala kosteczke,do tego troche cebulki ,nakladam to wszystko na te polowki ziemiakow i zapiekam w piekarniku :-)
Super smakuja z sosem czosnkowym-oczywiscie samorobnym :-)
Ja robie jeszcze takie w lupinkach,cale ziemiaki gotuje na pol twardo,potem przekrajam na pol,wydrazam troche srodki,podsmazam boczek pokrojony w kostke,kroje fete tez w mala kosteczke,do tego troche cebulki ,nakladam to wszystko na te polowki ziemiakow i zapiekam w piekarniku :-)
Super smakuja z sosem czosnkowym-oczywiscie samorobnym :-)
Podziel się: