reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

reklama
Nie mam za bardzo pomysłu na dzisiaj dlatego upiekę dzieciom ziemniaki w ziołach- uwielbiają takie pieczone ziemniaczki z chrupiącą skórką i o dziwo nawet im zioła nie przeszkadzają a do tego keczup oczywiście
 
falafele-was ist das :szok: :-)

Wlasnie Ania jak pieczesz te ziemiaczki...? Bo ja zabieram sie i zabieram zeby zrobic pieczone mlode ziemiaczki z tymianem i czosnkiem :-)
 
Ja obieram ziemniaki i kroje je na pół albo na ćwiartki zależy od wielkości, skrapiam oliwą i posypuję ziołami. Tak trochę poleżą w lodówce i wrzucam na blachę wysmarowaną oliwą i piekę w 200 st na termoobiegu jakieś 15- 20 min aż widzę że są chrupiące i złociste
 
reklama
zrobie dzis :-)

Ja robie jeszcze takie w lupinkach,cale ziemiaki gotuje na pol twardo,potem przekrajam na pol,wydrazam troche srodki,podsmazam boczek pokrojony w kostke,kroje fete tez w mala kosteczke,do tego troche cebulki ,nakladam to wszystko na te polowki ziemiakow i zapiekam w piekarniku :-)
Super smakuja z sosem czosnkowym-oczywiscie samorobnym :-)
 
Do góry