reklama
Jak robisz tą rybkę w winie i z kuskusem?
tzn. nic specjalnego i wcale nie trudna..
rybke(filet) przyprawiam przyprawami ..jakie znajde pod reką, do ryb, czosnek, pap.słodka, i wszelkie zoła..skrapiam cytryna i sosem sojowym, badz magą..zostawiam, aby sobie polezakowały;-)..potem na rozgrzana oliwe z oliwek..olej..co kto woli..na małym "ogniu"pod przykryciem dusze..polewajac winem(ja lubie połwytrawnym najlepiej czerwonym)..i pod koniec posypuje jeszcze przyprawami do ryb.
kuskus, ryz i kasze gryczana gotuję w curry..potem razem mieszam, przyprawiam..wegetą, pietruszką i skrapiam odrobiną sosu sojowego/badz magą...do tego suróweczka- mniam!
Moja Ksiezna ostatnio zajada sie rybami..wiec prawie codziennie mamy ryby..własnie pod kazda postacią..wczoraj były frytki i paluszki rybne..a dzis robie - powyzsze...
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ja juz tu ws umie kiedys pisalam ...ale co tam napisze jeszcze raz-moze schudne
groszek z puszki,pomidorek,ogorek kiszony,rzodkiewka i szyczypiorek zabielone wszytko jedna plaska lyzka majonezu...mloda uwielbia ta salatke tak samo jak Adam i ja... Do tego przewaznie robie sama bagietki czosnkowe...czyli biore taka bagietke lub zwykle bulki ,smaruje odrobina masla lub margaryny,delikatnie posypuje wegeta a na to sypie czosnek granulowany...czasami posypuje tartym serem...bagietki zapiekam w piekarniku... pychaaa:-)
groszek z puszki,pomidorek,ogorek kiszony,rzodkiewka i szyczypiorek zabielone wszytko jedna plaska lyzka majonezu...mloda uwielbia ta salatke tak samo jak Adam i ja... Do tego przewaznie robie sama bagietki czosnkowe...czyli biore taka bagietke lub zwykle bulki ,smaruje odrobina masla lub margaryny,delikatnie posypuje wegeta a na to sypie czosnek granulowany...czasami posypuje tartym serem...bagietki zapiekam w piekarniku... pychaaa:-)
S
szalona mama
Gość
R.usałka, dzięki spróbuję na pewno:-)
u nas dzisiaj byl Mamoocikowy gulasz z papryka i ryzem, Mati ja wrabalismy ogromna porcje)) Dzieki Mamoociki))Dodalismy jeszce kiszona kapuste
a weekend chyba bedzie slatka i grznki Pati - bo mi slinka cieknie
a weekend chyba bedzie slatka i grznki Pati - bo mi slinka cieknie
reklama
Podziel się: