reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

reklama
Jak robisz tą rybkę w winie i z kuskusem?

tzn. nic specjalnego i wcale nie trudna..
rybke(filet) przyprawiam przyprawami ..jakie znajde pod reką, do ryb, czosnek, pap.słodka, i wszelkie zoła..skrapiam cytryna i sosem sojowym, badz magą..zostawiam, aby sobie polezakowały;-)..potem na rozgrzana oliwe z oliwek..olej..co kto woli..na małym "ogniu"pod przykryciem dusze..polewajac winem(ja lubie połwytrawnym najlepiej czerwonym)..i pod koniec posypuje jeszcze przyprawami do ryb.
kuskus, ryz i kasze gryczana gotuję w curry..potem razem mieszam, przyprawiam..wegetą, pietruszką i skrapiam odrobiną sosu sojowego/badz magą...do tego suróweczka- mniam!:tak:

Moja Ksiezna ostatnio zajada sie rybami..wiec prawie codziennie mamy ryby..własnie pod kazda postacią..wczoraj były frytki i paluszki rybne..a dzis robie - powyzsze:-D...

Ja juz tu ws umie kiedys pisalam ...ale co tam napisze jeszcze raz-moze schudne:-D

groszek z puszki,pomidorek,ogorek kiszony,rzodkiewka i szyczypiorek zabielone wszytko jedna plaska lyzka majonezu...mloda uwielbia ta salatke tak samo jak Adam i ja... Do tego przewaznie robie sama bagietki czosnkowe...czyli biore taka bagietke lub zwykle bulki ,smaruje odrobina masla lub margaryny,delikatnie posypuje wegeta a na to sypie czosnek granulowany...czasami posypuje tartym serem...bagietki zapiekam w piekarniku... pychaaa:-)

u nas dzisiaj byl Mamoocikowy gulasz z papryka i ryzem, Mati ja wrabalismy ogromna porcje:))) Dzieki Mamoociki:)))Dodalismy jeszce kiszona kapuste:)
a weekend chyba bedzie slatka i grznki Pati - bo mi slinka cieknie

Aniu, cieszę się, że smakowało.:-)

Pati, wypróbowałam przed chwilą sałatkę (na sobie :-D) i jest pyyyszna!

A u nas dziś zupa ze świeżych pomidorów.

reklama
Do góry