reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Dzieki :-) tylko skad ja wezme ten bez
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Pełno krzaków jest u nas wszedzie moge Ci nazbierac:-)
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
musze sie rozejzec dookola
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
wczoraj rybka ,ziemiaczki i fasolka...
dzis kotleciki,ziemiaczki i mizeria
dzis kotleciki,ziemiaczki i mizeria
Dziewczyny czy wy codzienie gotujecie? Macie staly reparuar czy wprowadzacie nowosci?
Ja od tygodnia, wstyd sie przyznac, ale jade na byle czym...jakos nie mam ochoty na gotowanie. Dzis maz wrocil wiec trzeba sie bedzie poprawic...ale ochoty jakos nadal nie mam....
Ja od tygodnia, wstyd sie przyznac, ale jade na byle czym...jakos nie mam ochoty na gotowanie. Dzis maz wrocil wiec trzeba sie bedzie poprawic...ale ochoty jakos nadal nie mam....
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Cicha ja czasami tez ide na latwizne i np.gotowe sosy jakies kupuje,do tego piers wkrajam,ryz i gotowe...ale lubie tez nowosci...ostatnio chodzi za mna azjatycka kuchnia...dzis chce wyszukac jakis przepisisk i na poniedzialek lub wtorek cos upichcic...Ale sumowujac 5 razy w tyg.jest napewno zawsze obiad...a czasami i 7 ;-)
A moze Wy macie jakis dobry przepis z kuchni azjatyckiej?
A moze Wy macie jakis dobry przepis z kuchni azjatyckiej?
co do kuchni azjatyckiej- to co konkretnie masz Pati na mysli?- cos na bazie curry...pikantne, czy na ostro...chinska, tajska, koreanska, wietnamska?...
ale tu znalazlam cos co kusi mnie by upichcic..szczegolnie, ze ja lubie baklazany..baklazany po chinsku:
Składniki:
sos sojowy - 4 łyżki
makaron chinski 1 opakowanie
60 dag bakłażana, 3 łodygi selera naciowego, 2 ząbki czosnku, sól, 1 pęczek dymki, 2 papryczki chili, 4 łyżki oleju, 250 ml bulionu warzywnego, makaron ryżowy lub chiński
Bakłażany pokroić na ćwiartki a następnie w plasterki. W woku rozgrzać olej. Włożyć bakłażany i seler, ciągle mieszając smażyć przez 4 min. Dodać czosnek, dymkę oraz chilli i smażyć kolejne 2 min. Wlać sos sojowy i wywar z warzyw. Posolić do smaku. Podawać z ryżem lub chińskim makaronem.
ale tu znalazlam cos co kusi mnie by upichcic..szczegolnie, ze ja lubie baklazany..baklazany po chinsku:
Składniki:
sos sojowy - 4 łyżki
makaron chinski 1 opakowanie
60 dag bakłażana, 3 łodygi selera naciowego, 2 ząbki czosnku, sól, 1 pęczek dymki, 2 papryczki chili, 4 łyżki oleju, 250 ml bulionu warzywnego, makaron ryżowy lub chiński
Bakłażany pokroić na ćwiartki a następnie w plasterki. W woku rozgrzać olej. Włożyć bakłażany i seler, ciągle mieszając smażyć przez 4 min. Dodać czosnek, dymkę oraz chilli i smażyć kolejne 2 min. Wlać sos sojowy i wywar z warzyw. Posolić do smaku. Podawać z ryżem lub chińskim makaronem.
reklama
tu znalazlam fajna stronke na temat kuchni azjatyckiej
Wszystkie przepisy kulinarne
Wszystkie przepisy kulinarne
Podziel się: