reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

Mi smakuje bardzo :-) Nastepnym razem dam wiecej orzechow :-)

A u mnie dzis obiadu nie ma...Chociaz laza za mna frytki i devolai i do tego dobra salatka :-) Wiec napewno jutro lub najpozniej pojutrze bedziemy mieli to na obiad :-)
 
reklama
nie ma problemu:)

biała kapusta ( jak najbardziej płaska główka)
2 kg ziemniaków
2 cebule,
jajko,
pieprz i sól tak do smaku

główkę kapusty wkładamy do gotującej wody i pokolei ściagamy liście, które osuszamy- ziemniaki trzemy tak jak na placki ziemiaczane ( wyciskamy w ścierce),
często w przepisach podawane jest, że należy je podgotować, tak aby właśnie woda ulotnila się, ale to właśnie odbiera ten prawdziwy smak

do ziemniaczków startych dodajemy podsmazoną cebule, jajko, pieprz sól i nastepnie ten farsz wkładamy w liście tak jak na zwykłe gołąbki

gołąbki wkładamy do rondla bądż naczynia żaroodpornego, podlewamy osoloną wodą, dodajemy łyżkę masła bądż oliwy i zapiekamy w piekarniku około 1,5 godziny ( ja przeważnie około 2 godzin. Aby uniknąć podpalenia liści, niewykorzystane liście dajemy na spód i na wierzch)

A jemy z czym tylko ochota, z cebulką, ze smietana, a nawet sosem pomidorowym..u nas to jest przysmak wigilijny..a i powiem, że danie w sumie bardzo tanie a jakie smakowite.
 
reklama
Do góry