Dziewczyny, mój roczniak od kilku dni w ogóle nie chce chodzić spać! Nigdy nie był najlepiej śpiącym dzieckiem i miewał juz takie akcje, że odmawiał usypiania w danym momencie ale nie aż tak. Teraz to istny koszmar. Jeśli chodzi o drzemki to jeszcze jako tako, bo da się go uśpić w wózku. Ale wieczorem - dramat. Ani w w wózku, ani przy cycku. Odgina się, ucieka, wyje, krzyczy, totalna histeria przy każdej próbie uspania go i tak godzinę albo dwie aż w końcu za któryms razem się uda. Dodam, że wcześniej zdradza oznaki zmęczenia - trze oczy, ziewa itp. Zawsze wieczorem kąpałam go, mleko, szum albo relaksacyjna muzyka, cycek i tak zasypiał. Cycek zawsze był dobry i przy cycku zawsze zasnął a teraz odpycha się i wyrywa nawet od ukochanego cyca, jak tylko widzi że chce go uspac. Nie pomaga szum, muzyka, śpiewanie, bujanie, mówienie, głaskanie. Nic. Nie chce w ogóle chodzić spać. Idą mu trójki, chyba niedługo się przebija, czy to może być przyczyną? Ale nie gorączkuje, bawi się raczej normalnie. W nocy trochę się budzi i cały dzień wygląda na niewyspanego, nawet po drzemkach. Mam takie wrażenie jakby był przemęczony, chociaż w nocy zwykle nie budzi się na dlugo, ot-pociągnąć trochę cycka a w dzień zwykle przesypia łącznie 2-3 h. A mimo to co chwilę trze oczy itp. Robiliśmy badania krwi i moczu, wszystko ok. Myśląc że to od zębów, podałam mu dziś nurofen jak był w szale histerii przed spaniem. Myślałam że średnio po 20 - 30 min zlagodnieje i będzie chciał zasnac ale nie zauważyłam spektakularnych efektów, w końcu zasnął ale po jeszcze godzinnej walce. Także sama już nie wiem czy to żeby czy coś innego... Czy któraś z was coś takiego miała?
reklama
Pytanie ile łącznie godzin śpi w ciągu doby? Może po prostu za dużo i schodzi z ilości? Bądź za wcześnie go próbujesz położyć? (To tylko takie sugestie-domysly, bo nie wiem jak to u Was)
Mój nieco starszy, ale też od niedawna ma fazy i histeryzuje przed spanirm, ale dużo krócej. Starszak też miał podobnie. Przeszło z czasem. Szczęście w nieszczęściu, że takie anomalie nie trwają wiecznie. Wytrwałości!
Mój nieco starszy, ale też od niedawna ma fazy i histeryzuje przed spanirm, ale dużo krócej. Starszak też miał podobnie. Przeszło z czasem. Szczęście w nieszczęściu, że takie anomalie nie trwają wiecznie. Wytrwałości!
Łącznie jakieś 12-13 h na dobe. To dobrze wiedzieć że nie tylko mój tak ma juz zaczynałam się niepokoićPytanie ile łącznie godzin śpi w ciągu doby? Może po prostu za dużo i schodzi z ilości? Bądź za wcześnie go próbujesz położyć? (To tylko takie sugestie-domysly, bo nie wiem jak to u Was)
No to wystarczająco śpi. Może po prostu ma regres snu i się przestawia na mniej drzemek bądź na więcej aktywności i tak będzie jakiś czas. U nas takie przestawianie się trwało jakiś tydzien-dwa.Łącznie jakieś 12-13 h na dobe. To dobrze wiedzieć że nie tylko mój tak ma juz zaczynałam się niepokoić
Podziel się: