Cześć wszystkim. Nie wiem czy jest juz taki watek ale na szybko zakladam bo oszaleje. Wysypalo mnie na piersiach, rękach trochę, szyja, plecy, na brzuchu mam dwie krosty i ze 3 na nogach. Jestem w ciąży 12 tygodni i mam w domu 1,7 dziecko. Ja juz nie wim co mam myślić. Nigdzie nie chodzę żeby dostać ospy, ale sama myśl o tym mnie przeraża. Zrobilam zdjecie niektórych krost może da sie coś zobaczyć. Dodam że nigdy nie chorowałam na tego typu choroby. Gorączki nie ma. Zauważyłam to przed chwilą. Do lekarza pojadę jutro. Ale moze ktoś miał już styczność z podobnym typem wysypki. Serdecznie dziękuję za odpowiedzi.
reklama
Rozwiązanie
Dokladnie tak jak dziewczyny napisaly. Przy hascovirze tylko leki z paracetamolem. Wysoką masz gorączkę?Dziewczyny co byście doradzilii na gorączkę?
tita82
Fanka BB :)
To wygląda na ospę, ale tu lekarz musi potwierdzić. Jeżeli krosty pojawiają się we włosach, to raczej ospa. Ja miałam ospę w 35 TC. Wysypało mnie bardzo, leżałam na oddziale zakaźnym w szpitalu. Nie martw się na zapas, bo 1 trymestr już kończysz. Ale koniecznie idź do lekarza.
reklama
A wysypało jeszcze bardziejJednak się potwierdziło, jest to ospa.
Dostałam Heviran i Dalacin T.
Wielka Mi :)
Zdrowka życzę i lagodnego przechodzenia!
DziękujęZdrowka życzę i lagodnego przechodzenia!
W ciąży z tego co kojarzę można głównie leki z paracetamolem np. apap. Zresztą przy ospie nie powinno się używać leków z ibuprofenem, więc tak czy siak paracetamol.Dziewczyny co byście doradzilii na gorączkę?
ApapDziewczyny co byście doradzilii na gorączkę?
reklama
Wielka Mi :)
Dokladnie tak jak dziewczyny napisaly. Przy hascovirze tylko leki z paracetamolem. Wysoką masz gorączkę?Dziewczyny co byście doradzilii na gorączkę?
reklama
Podziel się: