reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny po poronieniu

• Starter tematu użytkownik an
  • Rozpoczęty
U

użytkownik an

Gość
Witam dokładnie rok temu bez 3 dni poroniłam, było to w 11tyg,
Okres mi się unormował i jest co 28 dni
Ale zastanawiam się czy u kobiet które poroniły hormony zwariowały?
Miewalam przed okresem dziwne dolegliwości ale w tym miesiącu zaraz po owulacji jest kosmos...
Płaczę, boli mnie kręgosłup z tyłu, miałam ślady krwi w śluzie, bola mnie okrutnie piersi, ciągną mnie jajniki i pachwiny...
Czy Wy również zauważyliście zmiany po poronieniu?
Istnieje również możliwość, że jestem w ciąży zawsze takowa istnienie gdyż kochałam się z mezem 2 dni przed owulacja tyle że był to stosunek przerywany
Ale pytanie brzmi raczej czy Wasze hormony po poronieniu wariowały? :)

reklama
Rozwiązanie
Hej dziewczyny, zadzwoniłam dzisiaj do mojej mamy (miałam jej nic nie mówić dopóki nie będę miała pewności, że wszystko jest ok) i powiedziałam o prawdopodobieństwie ciąży, braku @, słabej kresce na teście i tej becie nieszczęsnej i moja mama powiedziała, że mam sobie dać na tą chwilę spokój z myśleniem o tym wszystkim i PRZEDE WSZYSTKIM mam teraz NIE ROBIĆ żadnych badań i żadnych testów, bo to jest tylko dla mnie niepotrzebny stres to chodzenie na bete stale! Kiedyś tego nie było, nikt kobiet nie wysyłał na żadne bety itp...po prostu w odpowiednim czasie przychodzily do lekarza i się okazywało, czy jest pęcherzyk, czy nie...ja z synem nie robiłam żadnej bety, od momentu jak zrobiłam test po prostu nie dostałam @, a po 4 tygodniach...
Cześć, dziewczyny.
Pierwszy raz poronilam niedawno, to była moja pierwsza ciąża. (Poronilam w 8tyg).
Po zabiegu jestem miesiąc a miesiączki nie mam do tej pory, trochę zaczyna mnie martwic, że nie mam jeszcze.
Zabieg miałam wykonany bo zaczęło się samoistne poronienie a lekarz powiedziała, że konieczne będzie wykonanie zabiegu od razu przy zabiegu pobrali mi wycinek do badania patomorfolicznego.
Dziś dostałam wynik tego badania i całkowicie nie rozumiem co tam pisze..

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie u lekarza i cytuje: "szyjka ładnie zasiniona, wygląda to na ciążę" 😊😁😁😁 według niego to 4 tc + 1d (od miesiączki) czyli tak na serio 2 tc 😊 oczywiście ponowna beta dzisiaj, w poniedziałek teleporada i umówimy się na następną wizytę, bo teraz jeszcze za wcześnie i nie widać pęcherzyka...i na koniec ja (mistrz) : "czyli według doktora nie wygląda to jakbym miała dostać okres?" 🙈😂😂😂😂👏 " Nie, wygląda to jak ciąża, proszę iść na pobranie krwi" 😊😁😁

Dziewczyny jestem po wizycie u lekarza i cytuje: "szyjka ładnie zasiniona, wygląda to na ciążę" 😊😁😁😁 według niego to 4 tc + 1d (od miesiączki) czyli tak na serio 2 tc 😊 oczywiście ponowna beta dzisiaj, w poniedziałek teleporada i umówimy się na następną wizytę, bo teraz jeszcze za wcześnie i nie widać pęcherzyka...i na koniec ja (mistrz) : "czyli według doktora nie wygląda to jakbym miała dostać okres?" 🙈😂😂😂😂👏 " Nie, wygląda to jak ciąża, proszę iść na pobranie krwi" 😊😁😁
Hehe no i widzisz wszystko się ułoży i będzie Oki :) mówiłam, lekarz na tym etapie może zbadać szyjkę czy jest rozpulchniona i beta a na usg to do 7 tyg kochana musisz cierpliwie czekać :)

Hehe no i widzisz wszystko się ułoży i będzie Oki :) mówiłam, lekarz na tym etapie może zbadać szyjkę czy jest rozpulchniona i beta a na usg to do 7 tyg kochana musisz cierpliwie czekać :)
Liczyłam się z tym, nawet nie przyszłoby mi do głowy, że może być już widać pęcherzyk, ale po tej wizycie jestem już jakaś taka spokojniejsza 😊😊😊 ...czuje, że tym razem będzie dobrze 🙂😊🥰

Cześć, dziewczyny.
Pierwszy raz poronilam niedawno, to była moja pierwsza ciąża. (Poronilam w 8tyg).
Po zabiegu jestem miesiąc a miesiączki nie mam do tej pory, trochę zaczyna mnie martwic, że nie mam jeszcze.
Zabieg miałam wykonany bo zaczęło się samoistne poronienie a lekarz powiedziała, że konieczne będzie wykonanie zabiegu od razu przy zabiegu pobrali mi wycinek do badania patomorfolicznego.
Dziś dostałam wynik tego badania i całkowicie nie rozumiem co tam pisze..
Chętnie bym Ci pomogła ale nie mialam nigdy tych badań i się nie znam. :( po poronieniu nie martw się rozregulowac może się okres ale wroci do normy :)

Jestem załamana...właśnie przyszły wyniki bety i <1.20 mlU 😔😔😔 czy to możliwe, że lekarz stwierdza ciążę, a beta jest negatywna?? Zaraz chyba oszaleje z rozpaczy...1.20 to ja miałam w poniedziałek...od tego czasu zero przyrostu, a wczoraj pozytywny test?? Przecież 1.20 w życiu by test nie wykrył...co jest grane??? Mam ochotę się rozpłakać na Maxa, ale nie mogę, bo syn jest obok 😭😭😭😥😔😔😔

Jestem załamana...właśnie przyszły wyniki bety i <1.20 mlU 😔😔😔 czy to możliwe, że lekarz stwierdza ciążę, a beta jest negatywna?? Zaraz chyba oszaleje z rozpaczy...1.20 to ja miałam w poniedziałek...od tego czasu zero przyrostu, a wczoraj pozytywny test?? Przecież 1.20 w życiu by test nie wykrył...co jest grane??? Mam ochotę się rozpłakać na Maxa, ale nie mogę, bo syn jest obok 😭😭😭😥😔😔😔
Kurde! A zrób ten test 25u coś tam zobaczysz jak bedzie? Nie martw się nieraz laboratorium się myli miałam taka sytuację w ciąży że w laboratorium wykryli mi w moczu gronkowca złocistego ile się napłakałam że stracę dziecko ale coś mnie kusiło, aby zrobić w innym i wiesz co? Nie było wyniki idealne! Tak więc z przymrużeniem oka na te wyniki patrze i zrób jeszcze raz w razie co a jak chcesz dzis to ten test nie 10 tylko jakieś takie słabe
Ja obstawiam wine laboratorium
Ah zapomniałam dodac że robilam ponowne badania za 2 dni od poprzedniego

Jestem zla! Bo tylko te co mają w d* ciążę i to one są najważniejsze przechodzą ciążę spoko bez problemów i wogole a jak ktoś chce i pragnie to zawsze coś nie tak!

reklama
Kurde! A zrób ten test 25u coś tam zobaczysz jak bedzie? Nie martw się nieraz laboratorium się myli miałam taka sytuację w ciąży że w laboratorium wykryli mi w moczu gronkowca złocistego ile się napłakałam że stracę dziecko ale coś mnie kusiło, aby zrobić w innym i wiesz co? Nie było wyniki idealne! Tak więc z przymrużeniem oka na te wyniki patrze i zrób jeszcze raz w razie co a jak chcesz dzis to ten test nie 10 tylko jakieś takie słabe
Zrobię jutro rano test, bo już powinno być z 9-10 mlU...Jestem załamana, nie wiem, może oni przebadali moją poprzednią próbkę, albo wpisali z rozpędu wynik z poprzedniego badania? Wczoraj miałam kreskę na teście, dzisiaj lekarz powiedział, że to ciąża, a laboratorium twierdzi, że nie i że od poniedziałku nie było żadnego przyrostu??? Przecież test nigdy by mi nie wykrył poziomu 1.20! Ja oszaleje...oczywiście mamy jutro sobotę i pewnie już do poniedziałku niczego się nie dowiem i znowu muszę czekać! Ja normalnie oszaleje!