reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny która z Was w ciąży brała Acard 150 i urodziła zdrowe dziecko?

reklama
Czy stosowanie takiej dawki w ciąży jest bezpieczne?
Ja brałam w jednej ciąży 2017 acard 75 mg i inne leki i urodziłam zdrową córkę. Teraz 2020 urodziłam druga córkę i brałam acard 150 mg. Polski Związek Ginekologiczny rekomenduje branie acard 150 mg od 2019 roku. Skąd wątpliwości co do jego brania? Jeśli jest to uzasadnione to nie obawiaj się . Moja ginekolog twierdzi, że każda kobieta w ciąży powinna to brać no ale to już zupełnie inny temat

Ja brałam już od pół roku przed zajściem w ciążę do tego w ciąży heparyne i jest zdrowa donoszona córka.Kiedys słyszałam że królowa Anglii żeby donosic ciążę brała codziennie aspirynke.Nie wiem ile w tym prawdy.

Acard 150 to w ciąży dawka bezpieczna, terapeutyczna. W pierwszej brałam od 13tc, pomógł średnio- iugr i preeklampsji, ale dosyć późno się pojawiło. W ostatniej acard już w staraniach a od testu dodatkowo heparyna- syn zdrowy, bez iugr, ja bez preeklampsji

Mi lekarz zalecił branie acardu po uwolnieniu komórki jajowej :) Nie miałam pewności, ze będę w ciąży. w I trymestrze -75, w II - 150

Ja brałam 2 tabletki każda o 75 mg przed ciążą i heparynę . w ciąży do 35 tyg. też heparynę i 1,5 tabletki acardu. Syn zdrowy🙂

reklama
Do góry