reklama
Rozwiązanie
Ja również biore 150 acardu juz 25 tydz ciazy
Moja bratowa, moja kuzynka i moja koleżanka. Wszystkie mają zdrowe dzieci. Ja teraz biorę + heparynę w zastrzykach.I urodziła zdrowe dziecko?
Czy dawka 150 jest bezpieczna?
WeronikaLat
Fanka BB :)
Ja tak samo, + duphastonMoja bratowa, moja kuzynka i moja koleżanka. Wszystkie mają zdrowe dzieci. Ja teraz biorę + heparynę w zastrzykach.
hej,Ja również biore 150 acardu juz 25 tydz ciazy
czy brałaś sam acard czy dodatkowo heparynę? Pytam, bo sama przyjmuje acard w tej samej dawce, obawiam się go odstawić w 37 tc i dlatego szukam kogoś , kto jest w podobnej syt.i moze podzielić się doświadczeniami po odstawieniu.
Gosia903488
Fanka BB :)
Ja odstawiłam 37+0 i nic się nie działo.
reklama
Ja tez brałam acard 150 do 36 tygodnia, miałam bialko pappa i bhcg ok 0,5 i złe przepływy. W 38 tygodniu zaczeło mi skakać ciśnienie a podczas porodu sn odkleiło się łożysko i skończylo się na cc. Z córeczką wszystko w porządku
Sporo z moich znajomych brało acard i po odstawieniu kompletnie nic się nie działo, tylko u mnie tak wyszło, dlatego myślę, że nie masz się czym martwić na zapas tylko dbać o siebie i maluszka
Sporo z moich znajomych brało acard i po odstawieniu kompletnie nic się nie działo, tylko u mnie tak wyszło, dlatego myślę, że nie masz się czym martwić na zapas tylko dbać o siebie i maluszka
reklama
Ja tez brałam acard 150 do 36 tygodnia, miałam bialko pappa i bhcg ok 0,5 i złe przepływy. W 38 tygodniu zaczeło mi skakać ciśnienie a podczas porodu sn odkleiło się łożysko i skończylo się na cc. Z córeczką wszystko w porządku
Sporo z moich znajomych brało acard i po odstawieniu kompletnie nic się nie działo, tylko u mnie tak wyszło, dlatego myślę, że nie masz się czym martwić na zapas tylko dbać o siebie i maluszka P
Przepraszam , dopytam tylko, brałyście sam acard bez heparyny, tak? Bo ja biorę tylko acard (uściślam, bo jakoś niejasno to napisałam wcześniej). Mój lekarz nie widzi potrzeby włączania heparyny, bo nigdy nie zbadałam czy mam wskazania (jestem po jednym obumarciu ciąży w 8 tc). Znalazłam mnóstwo wypowiedzi na temat odstawienia acardu kilka tygodni przed rozwiązaniem, ale zwykle dziewczyny brały jeszcze do końca ciązy heparynę. Stąd moje obawy. Dziękuję za odp .Ja tez brałam acard 150 do 36 tygodnia, miałam bialko pappa i bhcg ok 0,5 i złe przepływy. W 38 tygodniu zaczeło mi skakać ciśnienie a podczas porodu sn odkleiło się łożysko i skończylo się na cc. Z córeczką wszystko w porządku